PZE24_intervju_BojanaDavid

PZE 24: Bojana x David – Znali smo da će pesma biti zapažena i dobro komentarisana

Danas vam donosimo razgovor sa najmlađim učesnicima ovogodišnjeg izdanja Pesme za Evroviziju. Bojana i David će sa pesmom „No No No“ pokušati da pobede na festivalu i predstavljaju Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu. Autor muzike je prošlogodišnji učesnik Boris Subotić, dok tekst zajedno sa njim potpisuje i Violeta Mihajlovska.

Pozdrav društvo, ovo godine ćete prvi put nastupiti na nacionalnom izboru za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije. Kako ste došli na ideju da se prijavite?

David: Uz dogovor sa našim timom došli smo na ideju, jer pesma „No No No“ je baš bila za ovu vrstu festivala.

Bojana: Totalno spontano smo došli na ideju da se prijavimo za PZE. Pričali smo sa našim timom i sa autorima pesme, pa smo se složili da bi bilo super da prijavimo pesmu, jer je baš festivalska, ima evrovizijski duh.

Kako ste reagovali kada ste videli da se vaša pesma našla na spisku učesnika nacionalnog izbora?

David: Kada smo videli da je naša pesma ušla u izbor za takmičenje PZE24 bili smo srećni svi, jer od tolikih kompozicija koje su prijavljeme naša da uđe u izbor je veliki korak.

Bojana: U trenutku kad su nam stigli rezultati, bili smo na snimanju emisije. Kada sam videla listu, oči su mi se napunile suzama i bila sam jako ponosna na nas!

Pesma „No No No“ je pokupila dosta pozitivnih komentara, kako vi doživljavate ovu pesmu i kako biste je predstavili?

David: Znali smo da će pesma biti zapažena i dobro komentarisana. Pratimo i snimane reakcije stranaca na našu pesmu, srećni smo što tako dobro reaguju.

Bojana: Pesma ,,No no no” je ljubavna iako je brza. Ima svoju priču, a to je da dvoje zaljubljenih ne mogu jedno sa drugim, a ne mogu jedno bez drugog.

FOTO: Mladen Nađ

FOTO: Mladen Nađ

Bojana, ti već imaš evrovizijsko iskustvo, predstavljala si Srbiju na Dečjoj pesmi Evrovizije 2018. godine. Kolko će ti ono pomoći na PZE i kako gledaš na to iskustvo iz sadašnje prespektive?

Bojana: Uvek stojim iza toga da je Dečija Evrovizija najlepše iskustvo i najlepše takmičenje na kom sam učestvovala. Organizacija, divni i prijatni ljudi kao i prijatelji koje sam stekla, definitivno su obeležili celu Dečiju Evroviziju. Naravno, nikada neću zaboraviti probe koje sam imala sa Mari Mari i Ivanom Mileusnićem svaki dan, dva meseca. Meni to nije predstavljalo napor, već je to nešto u čemu sam uživala od početka do kraja.

Oboje ste učestvovali u talent šouu „Pinkove zvezdice“ koliko će vam takvo iskustvo pomoći?

David: Takvo iskustvo je naravno od pomoći, jer nam ništa nije strano, scena, nastupi, intervjui, komunikacija sa publikom. 

Bojana: Pinkove Zvezdice su naš početak. To je naš prvi susret sa scenom, publikom i žirijem. To nas je oblikovalo, uvek se rado setimo tog perioda, jer većinu stvari koje danas znamo o sceni, znamo zbog Pinkovih Zvezdica.

Pesma „No No No“ je dosta brza i energična, da li će i nastup biti takav? Da li imate neki plan kako da privučete pažnju publike i žirija?

David: Pesma je energična, pa je mora pratiti i takav nastup. Nadamo se da će relacije biti još bolje kada to bude sve u kompletu.

Bojana: Pesma ,,No no no” je brza, pevljiva i pamtljiva. Sam koncept nastupa i koreografija takođe prati energiju pesme, sve se savršeno slaže, i ja sam sigurna da će se publici svideti isto koliko se i nama sviđa.

Na ovogodišnjem festivalu takmičiće se 28 kompozicija, da li ste čuli ostale i ukoliko jeste, kako vam se čini izdanje?

David: Ovogodišnje izdanje Pesme za Evroviziju čini mi se najjače, konkurencija je jaka. A to nam daje još veću motivaciju.

Bojana: ⁠Ovogodišnji PZE je izuzetno jak, veoma je jaka konkurencija i pesme su baš dobre. Mi svim takmičarima želimo puno sreće!

Oboje ste dosta popularni na društvenim mrežama, koliko će vam to pomoći na takmičenju?

David: Nadamo se da će se naši verni pratioci udružiti i dati podršku njihovim SMS glasom.

Bojana: ⁠Naši pratioci nas uvek podržavaju, kao i sad! Zahvalni smo im na svemu, jer bez njih, danas ne bismo bili ovde. Društvene mreže su svakako veliki plus, i verujem da će nam dosta doprineti kao i uvek!

Kompozitor vaše pesme je Boris Subotić koji je već nekoliko puta učestvovao na ovom takmičenju, da li ste dobili neki savet od njega ili da li su vam podršku pružili još neki prethodni takmičari?

David: Boris nam daje savete, i njegovim iskustvom na ovom takmičenju, pomaže nam dosta. 

Bojana: ⁠Boris Subotić je divan dečko koji je sa nama od početka ovog projekta. Provodili smo svaki dan u studiju sa Borisom, Nemanjom Mihajlovićem i Violetom Mihajlovskom dok pesma nije bila savršena. Boris nam je vetar u leđa, uvek nam daje divne savete i bodri nas bezuslovno. Mnogo smo mu zahvalni na tome.

FOTO: Mladen Nađ

FOTO: Mladen Nađ

Da li pratite Evrosong i ukoliko da, šta za vas znači to takmičenje?

David: San svakog pevača je da predstavlja svoju zemlju. Nadamo se da ćemo i mi jednog dana ostvariti taj san.

Bojana: ⁠S obzirom da sam se takmičila na Dečijoj Evroviziji, Evrovizija za mene predstavlja jedno divno iskustvo i festival koji nam pruža mnoge mogućnosti, a i otvara velika vrata.

Da li imate neku dragu pesmu sa ovog takmičenja koju bi izdvojili?

David: Dosta dobrih pesama je na ovogodišnjem takmičenju.

Bojana: Pesma koju bih ja izdvojila je ,,Molitva”. Marija Šerifović je svakako moj omiljeni izvođač, pa su mi samim tim njene pesme na repertoaru svaki dan, po ceo dan.

Da li planirate da i nakon festivala nastupate kao duet i snimate zajedničke pesme?

David: Mi smo već godinu dana duo koji se zove Bojana x David. Ovo nam je četvrta zajednička pesma.

Bojana: Naravno! Već su nam neke nove pesme pripremljene, čekamo pravi trenutak da ih izbacimo. A što se tiče nastupa, takođe! Već nastupamo zajedno, radimo, i jedva čekamo nove datume!

I za kraj šta biste poručili fanovima pred vaš nastup na „Pesmi za Evroviziju“?

David: Da sada budemo najjači i da očekujemo najjaču podršku.

Bojana: ⁠Hvala vam puno na dosadašnjoj podršci, gledajte nas i glasajte za redni broj 3! Ljubim vas i volim mnogo!

OGAE Srbija se zahvaljuje Bojani i Davidu na izdvojenom vremenu i želimo im puno sreće i uspeha na festivalu Pesma za Evroviziju 2024. Ovaj mladi duo će nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri pod rednim brojem 3, a za sve koji do sada nisu čuli njihovu takmičarsku pesmu „No no no“ to mogu učiniti sada.