PZE24_intervju_MarkoMandic

PZE 24: Marko Mandić – Jaka je konkurencija, biće gusto

U susretu festivala Pesma za Evroviziju 2024, večeras vam donosimo intervju i sa Markom Mandićem, koji će debitovati na našem nacionalnom izboru, sa pesmom „Dno“. Muziku i tekst zajedno potpisuju Nemanja Filipović i Marko Mandić.

Pozdrav Marko, ovo je prvi put da učestvuješ na nacionalnom izboru za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije, možeš li nam ukratko reći kako si odlučio da se prijaviš na festival?

Kada je nastala pesma, osetili smo da imamo nešto posebno, barem nama posebno. Zahtevala je da bude predstavljena na drugačiji način od do sada poznatih. Što bi bili singl, spot, albumska svakako nije. Setili smo se da ide PZE24 i skontali da je to to.

Ti si učestvovao u stvaranju pesme koja nosi naziv „Dno“, zašto baš taj naziv i možeš li nam otkriti kako je pesma nastala?

Nemanja Filipović i ja smo stvorili kako volimo da kažemo ovo čudovište.

Da li si pesmu stvarao ciljano za takmičenje ili si je prijavio jer si želeo da učestvuješ i mislio da bi ona bila pravi izbor?

Tražili smo novi zvuk za nas i našli ga na dnu naših duša :) Ne, nije bilo planski. Odgovor na prvo pitanje daje odvor i na ovo.

Sarađuješ sa velikim brojem pevača sa naše muzičke scene, da li si dobio podršku ili savet od nekog svog kolege?

Bilo je podrške. Savete nisam tražio tako da kapiram da niko nije hteo da se nameće da ih deli.

Na ovogodišnjem festivalu takmičiće se 28 kompozicija, da li si čuo ostale i, ukoliko jesi, kako ti se čini konkurencija?

Čuo sam sve pesme. Jaka je konkurencija, biće gusto.

Da li pratiš Evrosong i ukoliko da, šta za tebe znači to takmičenje?

Pratio sam kad sam bio klinac tu i tamo. Nemam neki razvijen odnos prema Evroviziji. Šareno, ludo i zabavno. To mi je neka asocijacija kad pomislim na Eurosong.

Da li imaš neku evrovizijsku pesmu koju bi izdvojio?

Sećam se da mi je bila gotivna Turska 2004. godine.

Ukoliko bi pobedio na festivalu i dobio priliku da predstavljaš Srbiju na Evroviziji, šta bi to za tebe značilo i šta bi mogli da očekujemo?

Mogli bi da očekujemo Evroviziju sledeće godine u Beogradu.

I za kraj, šta bi poručio fanovima pred tvoj nastup na festivalu Pesma za Evroviziju?

Glasajte za DNO, ko pošalje najviše poruka taj je najveći car na svetu.

OGAE Srbija se zahvaljuje Marku na izdvojenom vremenu i želimo mu puno sreće i uspeha na festivalu Pesma za Evroviziju 2024. Marko je pripala čast da otvori ovogdišnji festival, tako što će nastupati pod rednim brojem 1 u prvoj polufinalnoj večeri, a za sve koji do sada nisu čuli njegovu takmičarsku pesmu „Dno“ to mogu učiniti sada.