01

Večeras prvo polufinale „Pesme za Evroviziju 2024″

Prvo polufinale nacionalnog izbora Srbije „Pesma za Evroviziju 2024″, održaće se večeras sa početkom u 21 čas. U studiju 8 RTS-a na Košutnjaku večeras će nastupiti 14 takmičara, a njih 8, odlukom publike i stručnog žirija u odnosu 50:50,  izboriće plasman u veliko finale koje je na programu u subotu 2. marta.

Večeras nastupaju sledeći takmičari:

1. Marko MandićDno

2. M.IRAPercepcija

3. Bojana x DavidNo No No

4. Lena KovačevićZovi me Lena

5. Saša Báša i VirtualRitualElektroljubav

6. Martina VrbosDa me voliš

7. FilarriKo je ta žena

8. BreskvicaGnezdo orlovo

9. HristinaBedem

10. Ivana VladovićJaka

11. ChaiSama

12. ZorjaLik u ogledalu

13. KavalaVavilon

14. Keni nije mrtavDijamanti

 

Takmičenje se emituje uživo, iz studija Radio-televizije Srbije u Košutnjaku, gde je postavljena najmodernija scena otkako se u njemu ponovo organizuje izbor za predstavnika na Pesmi Evrovizije. Scena je sačinjena od LED scenske pozadine, kao i podnog LED-a, čija je ukupna površina 700 kvadratnih metara. U upotrebi će biti preko 300 rasvetnih tela najnovije generacije, koja uz vrhunsko programiranje i vođenje čine da svetlosni efekti i video animacije u potpunosti prate estetiku festivala „Pesma za Evroviziju“. Za režiju i kadriranje nastupa treću godinu zaredom koristi se CuePilot, softver koji se godinama za iste potrebe upotrebljava i na Pesmi Evrovizije.

scena1_348x620_357x620

Voditelji takmičenja su Dragana Kosjerina i Slaven Došlo, koji će biti na glavnoj bini, kao i Kristina Radenković i Stefan Popović koji će se uključivati iz “green room-a”.

scena2_348x620_353x620

Osim gledalaca RTS-a koji će takmičenje moći da prate na programima RTS-a i preko RTS Planete, „Pesmu za Evroviziju“ videće i gledaoci širom Evrope i sveta na zvaničnom Jutjub kanalu Pesme Evrovizije.

Sve pesme dostupne su i na platformi RTS Planeta, kao i na svim striming platformama.