Samo tačan pojam
Traži u naslovima
Traži u sadržaju
Traži u komentarima
Traži u člancima
Traži na stranama
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filtriraj po kategorijama
Albanija
Andora
Australija
Austrija
Azerbejdžan
Belgija
Belorusija
Blog
Bonus
Bosna i Hercegovina
Bugarska
Češka Republika
Crna Gora
Danska
Dečja Pesma Evrovizije
Estonija
Evrovizija 2015
Evrovizija 2016
Evrovizija 2017
Evrovizija 2018
Finska
Francuska
Grčka
Gruzija
Holandija
Hrvatska
Intervjui
Irska
Island
Italija
Izrael
Jermenija
Kipar
Letonija
Lični utisak
Litvanija
Luksemburg
Makedonija
Malta
Maroko
Mađarska
Moldavija
Monako
Nemačka
News in English
Norveška
OGAE vesti
Poljska
Portugalija
Rumunija
Rusija
San Marino
Slovačka
Slovenija
Španija
Srbija
Švajcarska
Švedska
Turska
Ujedinjeno Kraljevstvo
Ukrajina
Uncategorized
Vesti
Zemlje
SanjaVucic_Goodbye_stranica

Srbija na Pesmi Evrovizije 2016

Sanja Vučić (22), rođena je 8. avgusta 1993. godine u Kruševcu. Muzički se obrazovala od malena na odsecima solo pevanja, a zanimljivo je i da su joj roditelji pevači. Kao mala od njih je učila stare narodne pesme i sevdalinke, a deceniju i po kasnije postala je glas spreman da peva Aretu Frenklin, Bijonse…

Sanja je pevala u više bendova (džez, rege, etno), a sa horom je nastupala u mnogo zemalja. Usavršavala se sa operskom divom Katarinom Jovanović, koja za nju kaže da je „važno da ostane svoja i da sačuva svoju posebnost“. Studira arapski jezik, a prepoznatljivi je vokal sastava „ZAA“, sa kojima je nastupala na svim većim regionalnim festivalima („Egzit“, „Lav fest“, „Nišvil“, „Arsenal fest“…). Sa grupom „ZAA“ ima do sada objavljen jedan album What about.

Ivana Peters, autorka pesme Goodbye (Shelter), kojom će nas Sanja predstavljati na izboru za „Pesmu Evrovizije“, kaže da će „morati da obuzdavaju Sanjin glas, jer ona može mnogo više od toga što pesma zahteva“.

Sanja Vučić živi u Beogradu, obožava svoj Kruševac i kaže da je za nju najveća sramota ako neki deo Kruševca nije upoznala. Sada će upoznati i Stokholm. Pojedini urednici Sanjinu karijeru već označavaju kao „srpski san“ – kako neko mlad, bez ikakve protekcije, zahvaljujući svom talentu može da dobije šansu života.

Sanja trenutno živi i studira arapski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Govori engleski, italijanski, španski i arapski jezik. Od muzike najviše voli RnB, hip hop, soul, džez, rege, afrobit, istočni orijentalni melos i grandž.

 Šta treba da znate o Sanji…

Koje su tri najzanimljivije stvari u vezi sa pesmom?

  • Prva stvar bi bila da sam izabrana da predstavljam svoju zemlju na Pesmi Evrovizije, iako nisam dobro poznati izvođač. Takođe, muzika koju stvaram nije nešto komercijalna i uprkos toj činjenici, organizatori su videli potencijal i dali šansu mladoj i perspektivnoj umetnici, i nadam se da će tako raditi i ubuduće.

Koje su tri najupečatljivije činjenice o tebi? 

  • Da li postoji pravi način da odgovorim na ovo pitanje bez sujete? Kao pevačica, mogu da „plivam“ kroz različite žanrove svih vrsta. Koliko mogu da se setim, testirala sam svoje vokalne mogućnosti i izazivala sebe da učinim nemoguće. Prilično dobro se snalazim sa svojim plesnim veštinama, uglavnom u densu i afrobitu. Imam talenat za jezike, govorim tri jezika tečno, dok razumem i mogu pristojno da se sporazumevam na još tri.

Da li imaš neki ritual (za sreću) pre izlaska na scenu? 

  • Ne baš, ali volim da pogledam iza zavese pre nego što izađem na scenu, samo da vidim publiku. To mi daje dosta naleta, i dok nastupam volim da izvučem neku osobu iz publike i dam joj punu pažnju, što stvara neverovatnu sinergiju koja kruži dvoranom i pravi fantastičnu atmosferu.

Zašto je Pesma Evrovizije važna za tebe? 

  • To je odlična prilika za mene da proširim moje umetničke vidike i radim sa ljudima kojima se divim godinama. Nadam se da će mi se otvoriti nova vrata u muzičkoj industriji, tako da mogu široj publici da pokažem da alternativna muzika može da bude inspirativna i pakleno zabavna.

Srce_Srbija
2. Polufinale
  • 12. maj
  • 21:00
Glasaj za
SanjaVucicZAA_main

Sanja Vučić ZAA Goodbye (Shelter)

Muzika i tekst: Ivana Peters

Podeli sa prijateljima

TEKST PESME


ENGLESKI | Goodbye (Shelter)
SRPSKI | Iza osmeha

AUDIO MP3 / WAV  [© RTS]

Goodbye (Shelter)

Iza osmeha

Goodbye (Shelter) (Karaoke)

PROMOTIVNE FOTOGRAFIJE   [© Andreja Damnjanović]


ČLANOVI SRPSKOG TIMA

Ivana Peters

kompozitor