ZrebDE2015

Lena otvara takmičenje u Sofiji

Lena Stamenković i srpska delegacija na Dečjoj Pesmi Evrovizije juče je stigla u Sofiju, gde uveliko traju pripreme za subotnje takmičenje.

Kako su nam preneli članovi naše delegacije, Lena je jako lepo dočekana u Sofiji i već prvog dana je počela sa pripremama. Učestvovala je zajedno sa ostalim takmičarima u snimanju zajedničke pesme takmičenja, koja će uskoro biti prezentovana javnosti.

Zbog teroristističkih napada u Parizu, odloženo je svečano otvaranje koje je planirano za večeras, jer je u Bugarskoj proglašena trodnevna žalost, ali je ipak održano žrebanje za redosled nastupanja takmičara. Našoj Leni je pripala čast da otvori takmičenje, odnosno da nastupi sa pozicije broj 1.

Redosled nastupa je sledeći:

  1. Srbija
  2. Gruzija
  3. Slovenija
  4. Italija
  5. Holandija
  6. Australija
  7. Irska
  8. Rusija
  9. Makedonija
  10. Belorusija
  11. Jermenija
  12. Ukrajina
  13. Bugarska
  14. San Marino
  15. Malta
  16. Albanija
  17. Crna Gora

Prve probe počinju sutra u 10 časova, a prva zemlja koja će imati probu je Albanija.

U galeriji pogledajte neke od fotografija koje smo dobili iz Sofije od šefice naše delegacije Anje Rogljić.

Jedan komentar

  1. PP77

    Steta sto smo izvukli da nastupamo prvi, to moze da utice dosta na nas plasman narocito u televotingu tj glasanju gledaoca jer ce zaboraviti nasu pesmu jer glasanje pocinje tek kada bude izvedena 17 ta kompozicija. Po zrebu vidim da EBU namesta pobedu Malti . Nadam se da ce Lena zvucati dobor uzivo jer joj to moze doneti dobar plasman i da ce u koregorafiji malo smanjiti njeno mlataranje rukama, koje je bilo cesto u predstavljanju nase pesme u studiju RTS i kod snimanaj njene najave koja je postavljean na sajt RTS.