Foto: Albert Camilleri
Foto: Albert Camilleri

Destiny objavila simfonijsku verziju „Je Me Casse“

Ovogodišnja predstavnica Malte na Pesmi Evrovizije, Destiny, objavila je danas simfonijsku verziju svoje pesme „Je Me Casse“. Ova verzija je snimljena zajedno sa Malteškim simfonijskim orkestrom, na tvrđavi St. Elmo u Valeti. Aranžirao ju je Kevin Abela.

Ova saradnja je dokaz da je „Je Me Casse“ univerzalna pesma koja može da se interpretira na mnogo načina. Povodom nove verzije, Destiny je izjavila: „Ovo je bilo jedno od najboljih iskustava na mom evrovizijskom putu do sada. Činjenica da u potpunosti moram da sarađujem sa ikoničnim Malteškim simfonijskim orkestrom je sama po sebi veliko dostignuće, ali stvaranje takve verzije koja kako za mene, tako i za druge, daje drugačiji pogled na pesmu, čini me uzbuđenom. Nadam se da će ljudi uživati u ovoj verziji koliko sam i ja radeći na njoj“. 

Kladionice trenutno predviđaju Malti trijumf u Roterdamu, a ako se to desi, to će biti prvi put da je jedan izvođač pobedio i na Dečjem Evrosongu i na ovom poznatijem, za odrasle. Malta će zatvoriti prvo polufinale, 16. maja.