trijntje

Trijntje Oosterhuis predstavlja Holandiju u Beču

Nakon glasina da će Trijntje Oosterhuis predstavljati zemlju lala, nacionalni emiter AVROTROS, jutros je to i potvrdio Danijel Deker iz televizije u radio emisiji na NPO radiju 2. Ona je izjavila da se oseća veoma počastvovano što je predstavljati Holandiju na Pesmi Evrovizije u maju 2015. u Beču. Pesmu će joj napisati Anuk, koja je predstavljala ovu zemlju prošle godine u Malmeu, i pesma je u završnoj fazi izrade. 

Deker je rekao da im je drago što će veliki holandski umetnik predstavljati njihovu zemlju. Sa prelepim glasom Trijntje i numerom Anuk, samouvereno idu najubilarno izdanjejednog od najvećih muzičkih događaja na svetu. 

Više informacija o pesmi i datumu prezentacije znaće se u narednom periodu.

Trijntje (pravo ime Judith Katrijntje) je rođena u Amsterdamu 1973. godine. Sve je počelo kada je sa bratom Tjeerdom, osnovala pop grupu Total Touch. Kasnije je nastavila solo karijeru u kojoj je između ostalih, nastupala sa grupom Queen na njihovom koncertu u Amsterdamu 2002, Andreom Bočelijem i Khaledom. Debi album grupe Total Touch iz 1996. godine, najprodavaniji je debi album u Holandiji, sa prodatih skoro pola miliona kopija. Njihovi najveći hitovi su „Touch Me There“ i „Somebody Else’s Lover“. Prvi album koji je Trijntje snimila je „For Once in My Life“ sa pesmama Stivija Vondera. Ipak, kao pravi solo debi, smatra se 2002. godina, kada je nastupala kao gost dobro poznatim džez muzičarima i orkestrima, a sa nekima od njih je sarađivala i na albumu „Strange fruit“ iz 2004. godine, sa duplim platinum sertifikatom, što je inače bilo neuobičajeno za džez albume. Na sledećem albumu „See you as I do“, sarađivala je sa legendarnim gitaristom i usnim harmonikašem Tutsom Tielmansom i saksofonistkinjom Kendi Dalfer, koja je letos gostovala na Nišvilu. Zatim, 2006. je radila na projektu izdavačke kuće Blue Note „Burt Bacharach Songbook“, takođe duplo platinum sertifikovanom izdanju, da bi krajem godine izdala album „The Look of love“ sa čuvenim Metropol orkestrom. Sledeće godine je ponovo u saradnji sa njima usledio album „Who’ll speak for love“. 2009. godine odlučuje da snimi album „Never can say goodbye“ sa pesmama Majkla Džeksona, a nakon njegove smrti. Posledni albumi, objavljeni u sezoni 2011/12 su „Sundays in New York“, „We’ve only just begun“ i „Wrecks we adore“.

Pogledajte snimak koncerta „Best of Burt Bacharach“ sa Metropol orkestrom iz 2009. godine