eurovillage-2-659x440

Eurovilidž na bečkom Rathausplatz-u

ORF, nacionalni javni servis Austrije, saopštio je da će se Eurovilidž nalaziti na bečkom Rathausplatz – u (Trg ispred Gradskog veća).

Fanovi, akreditovani novinari, pevači, članovi delegacija i svi posetioci moći će da uživaju u koncertima i svim događajima u Eurovilidžu koji će se nalaziti na bečkom  Rathausplatz-u, trgu ispred Gradskog veća, gde će se nalaziti i brojne prodavnice sa suvenirima, hranom i pićem.

Rathausplatz je jedan od najpopularnijih trgova u Beču i tokom Pesme Evrovizije će biti mesto koje će nuditi brojnu zabavu za sve posetioce najvećeg muzičkog spektakla u Evropi – Pesme Evrovizije. Eurovilidž biće otvoren od 17. do 23. maja i tradicionalno je mesto gde nastupaju evrovizijski učesnici, ali i brojni drugi umetnici, a sve u cilju dobre zabave za posetioce.

Gradonačelnik Beča Mišel Hojpl je veoma zadovoljan mestom za Eurovilidž:

Rathausplatz se nalazi u srcu grada i savršen je za slavlja, gledanje programa uživo i uživaju u duhu Beča, mesto gde se spaja moderno i tradicija.

Generalni direktor ORF-a dr Aleksander Vrabec komentariše mesto za Eurovilidž:

Rathausplatz je idealno mesto za fanove, posetioce Evrovizije i građane Beča da uživaju u atmosferi tokom dve nedelje Pesme Evrovizije.

Pripreme za Pesmu Evrovizije su u punom jeku. U ORF-u rade naporno kako bi napravili veličanstven šou. U maju će se u Beču okupiti hiljade fanova, 40 delegacija i brojni novinari kako bi uživali u Pesmi Evrovizije.