Danica Krstic, Aleksa Jelic, Bojana Stamenov

Kandidati za predstavnika Srbije potpisali ugovore u RTS-u

Vladimir Graić, Radio-televizija Srbije i produkcijska kuća „Beoton“ doneli su odluku da su Bojana Stamenov, Aleksa Jelić i Danica Krstić kandidati za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije u Beču ove godine. Danas su tim povodom u prostorijama RTS-a kandidati potpisali ugovore.

Bojana Stamenov pevanjem se bavi od svoje sedme godine. Završila je čak tri odseka u srednjoj muzičkoj školi – gitara, lauta i renesansno pevanje. Bila je finalista šou-programa „Ja imam talenat“ 2012. godine, kada je širu publiku osvojila svojim raskošnim glasom i sjajnom interpretacijom.

„Veoma sa uzbuđena što ću biti jedan od kandidata koji će se takmičiti da predstavlja našu zemlju na Pesmi Evrovizije. To je vrsta muzike koja meni leži, presrećna sam i jedva čekam finalni izbor“, kaže Bojana Stamenov.

Aleksa Jelić bavi se pevanjem i plesom od svog najranijeg detinjstva. Svira violinu i violu. Sa 17 godina postaje najmlađi član stalne baletske postave Pozorišta na Terazijama u Beogradu, a igrao je i u teatrima u Barseloni. Za sada ima dva studijska albuma – „U tami disko kluba“ (2008) i „Javna tajna“ (2010). Pesmom „Beli jablan“, koju je 2008. godine otpevao u duetu sa Anom Štajdohar zauzeo je drugo mesto na Beoviziji, takmičenju na kome se birao predstavnik Srbije za Pesmu Evrovizije koja je održana u Beogradu.

„Ovo će biti treći put da učestvujem na izboru za našeg predstavnika za Evrosong. Od mog poslednjeg učešća prošlo je nekoliko godina i, iako sam potajno priželjkivao poziv, iznenađen sam“, poručuje Aleksa Jelić.

Danica Krstić u finalni izbor za predstavnika Srbije u Beču dolazi kao pobednica specijalne emisije u kojoj je učestvovalo 13 najkvalitetnijih neafirmisanih talenata koje je kompozitor Vladimir Graić odabrao kroz audicije širom Srbije. Pevanjem se bavi od pete godine, a 2012. godine bila je pobednik serijala „Šljivik“ u kategoriji – Vokalni solista, koji se emituje na RTS-u, a neguje izvornu narodnu muziku Srbije.

„Veliko zadovoljstvo mi je da se takmičim sa dva sjajna izvođača. Za mene je ovo ogromno i novo iskustvo, ali pre svega privilegija i čast“, rekla je Danica Krstić.

„U saradnji sa RTS-om, potrudićemo se da ove godine damo dodatni akcenat na promociju i marketing nakon odabira našeg predstavnika za Pesmu Evrovizije“, saopštava Saša Mirković ispred produkcijske kuće „Beoton“, i dodaje: „Gledaoce 14. i 15. februara očekuje šou koji u produkcijskom smislu do sada nije viđen, a pripreme su u toku“.

Predstavnik Srbije na predstojećem Evrosongu biće izabran po evrovizijskom sistemu, glasovima publike i žirija, u odnosu 50:50. Finalni izbor biće održan 14. i 15. februara 2015. godine, uživo na Radio-televiziji Srbije.

ladimir Graić, Bojana Stamenov, Aleksa Jelić i Danica Krstić

Vladimir Graić, Bojana Stamenov, Aleksa Jelić i Danica Krstić

Izvor
  • RTS

2 komentara

  1. neki

    A sta se desilo da drugom neafirmisanom kandidatkinjom?

    • Nenad Pribak

      Očigledno je da su se Graja i evrovizijski tim odlučili da samo Danica učestvuje. Graja je prilikom izbora Goge i Danice rekao da će odlučiti da li će obe ili samo jedna nastupiti na izboru.