Foto: ORF
Foto: ORF

Kati Belovič i Andi Knol u evrovizijskom timu ORF-a

Kati Belovič (Kati Bellowitsch) i Andi Knol (Andi Knoll) su dva imena iz Austrije sa kojima se družimo duži niz godina kada je u pitanju Pesma Evrovizije. Andi je bio komentator ORF-a tokom prenosa Evrovizije, dok smo Kati viđali kao prezenterku rezultata glasanja Austrijanaca. No, ove godine, kada se Evrovizija održava u Beču, oni će imati i neke druge uloge.

Direktorka televizije ORF, Katrin Cehner, smatra da su Kati i Andi evrovizijski profesionalci u neprekidnoj upotrebi, te da je sa njima i prethodno objavljenim voditeljkama (Mirjam Vajhselbraun, Arabela Kisbauer i Alis Tumler) te Končitom Vurst, koja će se javljati iz grin ruma, tim moderatora za Evroviziju u Beču kompletan. Sa ovakvom ekipom, jakim muškarcima i ženama, šalje se jasna slika iz Austrije svetu, sa vizijom da moramo da gradimo mostove između prošlosti i budućnosti, između ljudi i nacija.

Kati Belovič: „Radost i adrenalin polako rastu, ali iznad svega je ponos na činjenicu da imamo Evroviziju u Beču. Veoma sam zadovoljna uzbudljivim zadacima koji me očekuju na Pesmi Evrovizije. Radiću neke emisije sa kolegom sa radija Ö3, Andijem Knolom, što će biti zabavno!“

Andi Knol: „Pun sam iščekivanja. Za mene je i dalje apsurdno da smo osvojili Pesmu Evrovizije. Idem tamo od 1999 – i dok sam na početku mislio da ćemo se popraviti, poslednje godine su me uveravale u suprotno. Pa, eto sada je ESC u Beču i ja ću svakog dana moći na posao biciklom. U ponedeljak je zvanično dešavanje, prvi put se obraćamo Evropi i počinjemo sa odbrojavanjem. Pored mog angažovanja kao komentatora za Austriju, svakodnevno ću raditi ESC magazin direktno iz gradske dvorane Wiener Stadthalle.“

Kati i Andi će 26. januara biti domaćini, odnosno voditelji ceremonije uručivanja ključeva Evrovizije delegacije iz Kopenhagena gradonačelniku Beča, Mihaelu Hojplu i polufinalnog žreba, koji će uslediti posle toga. Prenos ovog događaja će ići uživo na prvom kanalu ORF-a i eurovision.tv. Kao što smo ranije pisali, ceremoniji uručenja ključeva koja počinje u 12:00 će prisustvovati generalni direktor ORF-a, Aleksander Vrabec i izvršni supervizor Evrovizije iz EBU-a, Jon Ola Sand. Potom od 13:25 će uslediti polufinalni žreb. U okviru emisije „Danas popodne“ (Heute mittag) na kanalu ORF 2 od 13:15, biće uživo uključenja sa događaja u zgradi Skupštine grada, a od 17:30 u emisiji „Heute leben“ ponovo će biti priče o Evroviziji. 

Od 17. aprila, Andi će biti zadužen za projekat „Die große Chance der Chöre“, preko koga će se tragati za najboljim austrijskim horom u susret Evroviziji. Kroz četiri epizode, tražiće se originalni i zabavni horovi. Nakon dva kastinga i polufinala, 8. maja će se održati finale. S druge strane, Kati Belovič će voditi oko 40, od ukupno više od 80 konferencija za medije, koje će se organizovati u pres centru, počevši od onih koje će se održavati nakon pojedinačnih proba zemalja, pa sve do pobedničke pres konferencije. 

Andi će komentarisati pored finala i oba polufinala (što je radio i prethodnih godina sa izuzetkom 2009. i 2010), a Kati saopštiti austrijske rezultate glasanja. Poslednje nedelje, Kati i Andi će imati i druga dva zadatka: javljaće se uživo sa mesta dešavanja, Andi iz staklenog studija smeštenog u unutrašnjosti dvorane, a Kati ispred dvorane. Od ponedeljka, 18. maja, svakodnevno će se u emisiji „ESC live“ (radni naslov) u terminu od 20:15 uključivati uživo na prvom kanalu ORF-a i davati informacije u vezi sa takmičenjem. Takođe, biće prisutni i na svečanoj ceremoniji otvaranja, 17. maja u Skupštini grada Beča.

Andi Knol i Kati Belovič

Andi Knol i Kati Belovič

U staklenom studiju, Andi će imati interesantne goste i davaće uzbudljive izveštaje u vezi sa evrovizijskim takmičenjem. Za to vreme, Kati će biti spoljni izveštač, pa osim ispred dvorane, javljaće se i iz Eurokluba, koji će biti smešten unutar Ottakringer pivare, kao i sa Rathausplaca, gde će biti tzv. Evrovizijsko selo. 

Stakleni studio iz koga će se javljati Andi

Stakleni studio iz koga će se javljati Andi

Izvor
  • ORF