Foto: ORF/Hans Leitner
Foto: ORF/Hans Leitner

Prijava volontera se bliži kraju

Prijava zainteresovanih kandidata za volontiranje na Pesmi Evrovizije u Beču bliži se kraju. Prijave sa biografijom i propratnim pismom se podnose putem onlajn formulara na songcontest.orf.at do kraja januara.

Od početka prijavljivanja u novembru, pa do sada, oko 900 kandidata starosti od 18 do 73 godine se prijavilo za neku od otvorenih pozicija. Među prijavljenima su državljani Austrije, ali i pripadnici 33 nacija iz ostatka sveta, uključujući one iz Nemačke, Belorusije, Bugarske, Irske, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije, Letonije, Estonije, Holandije, Malte, Rusije, Švajcarske, Švedske, Španije, Mađarske, pa čak i iz Nepala, odakle je stigla jedna prijava.

Podsetimo, zainteresovani dobrovoljci moraju imati navršenih 18 godina, da tečno govore nemački i engleski jezik, te budu u mogućnosti da odu na završnu audiciju u studio ORF-a u Beču 14/15. marta, a potom budu na raspolaganju domaćinu između 4. i 24. maja, tokom same Pesme Evrovizije i evrovizijskih nedelja koje joj prethode. 

Evo šta kažu neki od kandidata za volontere.

Aleksandra Malkneht (20)  dolazi iz Južnog Tirola. Kaže da je muzika tu da joj proširi perspektivu i da je ESC jedinstveni događaj koji okuplja nacije i ljude, te da je ovo odlična prilika da tome da svoji mali doprinos. 56-godišnja Suzan Pavlicki, komercijalni asistent iz Beča, kaže da će milioni ljudi pratiti prenos Evrovizije iz Beča i želi da da svoj doprinos kako bi se Beč predstavio kao najbolji domaćin i organizator. 

Daniel Reš (19) iz Donje Austrije, student New Design univerziteta, kaže da mu je ovo jedinstvena prilika da stekne neophodno iskustvo koje će mu koristi i za studije. Lisa Valent (18) dolazi iz austrijske pokrajine Koruške i studira romanistiku u Beču. Želi da zajedno da ostalim volonterima učini da se učesnici iz 40-ak zemalja osećaju ugodno i da im takmičenje ostane lepa uspomena. Peter Štadlmajer (67), penzioner iz Beča, želi da svojim iskustvom doprinese da se Austrija predstavi na što pozitivniji način.

Ako želite da se prijavite na konkurs za volontere i u skladu sa sloganom takmičenja, budete „mostograditelj“, pogledajte detaljnije o otvorenim pozicijama i načinu konkurisanja u članku koji smo ranije objavili.
Izvor
  • ORF