De

Zatvoren konkurs za neafirmisane talente u Nemačkoj

Na adresu nemačkog javnog servisa NDR, pristiglo je 1213 prijava neafirmisanih talenata koji žele da učestvuju na nemačkom nacionalnom izboru. Konkurs za neafirmisane talente trajao je od 8. septembra 2014. do 9. januara 2015. godine. Talenti su svoje radove stavljali na Youtube kanal, a prijave su slali na adresu NDR-a. Pesme i nisu morale da ispunjavaju evrovizijske propozicije, ali u slučaju da budu izabrane, moraće da se prerade u skladu sa pravilima koje nalažu pravila Pesme Evrovizije.

Najboljih 10 će imati priliku da 19. februara nastupe u Großen Freiheit 36 klubu u Hamburgu, a pobednik će dobiti šansu da nastupi u velikom finalu, zajedno sa afirmisanim kandidatima, čija imena se očekuju u serdu 14. januara.

Prijavljene radove možete pogledati na zvaničnom sajtu NDR, ali i kupiti ili osvojiti karte za oba šoua.

Nemačka će svog predstavnika izabrati 5. marta u okviru takmičenja pod nazivom Unser Song für Österreich, koji će se održati u TUI areni u Hanoveru. Voditeljka obe večeri biće Barbara Šeneberger.

Podsetimo se, prošle godine Nemačku je predstavljala pevačica Elaiza sa pesmom Is it right, koja je upravo kartu za Kopenhagen osvojila preko takmičenja neafirmisanih talenata.

Izvor