TheNextStar2015_polufinalisti

Izrael: Poznati finalisti „The Next Star“

Posle večerašnjeg polufinala izraelskog šou programa „The Next Star“, na kojem se bira predstavnik ove zemlje na Pesmi Evrovizije, poznata su imena četvoro kandidata koji će nastupati sledeće nedelje u velikom finalu. Šestoro učesnika koji su prošle nedelje izvadili kartu za polufinale, večeras su se borili za 4 mesta koja vode u finale.

U polufinalu viđena su 2 takmičarska kruga. U prvom krugu, 6 učesnika polufinala raspoređena su u 3 duela pa je tako svaki pobednik duela obezbedio sebi kartu za prolaz u finale. Oni kandidati koji su u duelima izgubili borbu zapevali su ponovo u drugom delu emisije, gde su publika i žiri odlučivali o poslednjem, četvrtom slobodnom mestu, u velikom finalu. I u večerašnjoj emisiji, kao i u svim prethodnim, publika je glasala koristeći aplikaciju, dok je žiri imao na raspolaganju svojih 10% glasova da dodeli kandidatu ukoliko smatra da je dovoljno dobar za finale. Više o sistemu glasanja pročitajte OVDE.

Učesnici polufinalne emisije:

1. Nadav Gadej 
2. Orit Binsay
3. Avia Shoshani
4. Sari Nachimas
5. Iki Levi & The Rasta Hebrew Men
6. Sa’ar RUSTY Davidov

Polufinalni dueli (1. krug):

1. Nadav Gadej 90% – 76% Orit Binsay
2. Avia Shohani 79% – 53% Sari Nachimas
3. Iki Levi & The Rasta Hebrew Men 88%82% Sa’ar RUSTY Davidov

Baraž za jedno mesto u finalu (2. krug) :

4. Sari Nachimas 89%
5. Orit Binsay 71%
6. Sa’ar Rusty Davidov 69%

Dakle, u večerašnjoj emisiji napustili su nas Orit Binsay i Sa’ar Rusty Davidov. 

Finalisti „THE NEXT STAR“ -a (na slikama prikazani navedenim redosledom) su:

1. Nadav Gadej
2. Avia Shohani
3. Iki Levi & The Rasta Hebrew Men
4. Sari Nachimas

Finale izraelske verzije popularnog televizijskog programa „Rising Star“, ili „The Next Star“ ,  održaće se u utorak, 17. februara od 20h, kada ćemo saznati ko od četvoro finalista u maju odlazi put Beča. Datum predstavljanja kompozicije koja će predstavljati Izrael na Pesmi Evrovizije još uvek nije objavljen.

Izvor