Austrija_balon

Na redu je dokazivanje austrijskih kandidata

Ovog petka, na kanalu austrijskog javnog servisa ORF eins, očekuje nas druga emisija „Eurovision Song Contest – Wer singt für Österreich?“ (Ko peva za Austriju?). Finalisti su odabrani u prvoj emisiji, a sada im predstoji dokazivanje pred publikom i žirijem. Celina Ann, DAWAFolkshilfe, Johann Sebastian BassThe Makemakes i Zoe moraju da pokažu svoje veštine u kratkom roku i pridobiju publiku. Izvodeći obrade pesama po svom izboru, pokušaće da iznenade i publiku i svoje mentore Annu F, Nazar i The BossHoss-a. 

Prisutna publika u sali biće u mogućnosti da glasa za izvođače, dodeljujući im ocene od 1 (nije dobar) do 12 (veoma dobar). Na kraju emisije, voditeljka Mirjam Vajhselbraun, objaviće koja tri izvođača su bila u stanju da najviše osvoje publiku.

Takmičari će izvesti sledeće pesme (u zagradi je naveden originalni izvođač):

The Makemakes – „I Shot the sheriff“ (Bob Marley)
Celina Ann – „Empire State of mind“ (Alicia Keys)
DAWA – „Bitter sweet symphony“ (The Verve)
Folkshilfe – Miks pesama „Just the way you are“, „Let’s get loud“, „Hangover“, „Danza Kuduro“, „Monsta“, “Sexy and I know it” i “Firework”
Johann Sebastian Bass – „Stronger“ (Kanye West)
Zoe – „Something“ (The Beatles)

Druga emisija je na programu u petak, 27.2. od 20:15 i možete je uživo gledati na kanalu ORF eins. Takođe, ona će biti dostupna kao video na zahtev 7 dana po završetku emisije.

Wer singt für Österreich? – Važni datumi:

27.02. Emisija 2: 6 izabranih izvođača će predstaviti publici svoj talenat izvodeći obrade poznatih pesama;
06.03. Emisija 3: 6 izvođača će prvi put izvesti po dve nove pesme za ESC. Njihovi mentori odlučuju sa kojom pesmom idu u finale;
13.03. Finale: 6 izvođača će sa po jednom pesmom proći u veliko finale. Prenos će ići uživo, a pobednika će odlučiti glasovi publike i stručnog žirija. Specijalna gošća biće Končita Vurst.

Mentori (s leva na desno): Nazar, Anna F. i The BossHoss Foto: ORF/Milenko Badzic

Mentori (s leva na desno): Nazar, Anna F. i The BossHoss
Foto: ORF/Milenko Badzic

Izvor
  • ORF