Irska_balon

Večeras Irska bira

U Irskoj se večeras održava izbor za predstavnika ove zemlje na Pesmi Evrovizije 2015. Tradicionalno, 5 takmičara, koji su izabrani od više od 320 kandidata, nastupiće u dvosatnoj emisiji „The Late Late Show – EuroSong special“ kada će pokušati da osvoje publiku i žiri. Voditelj emisije je Ryan Tubridy.

Redosled nastupa:

1. Alex Saint and the MJs – She’s so fine

2. Kat Mahon – Anybody got a shoulder?

3. Erika Selin – Break me up

4. Nikki Kavanagh – Memories (in melody)

5. Molly Sterling – Playing with numbers

U članku Objavljeni učesnici irskog izbora možete naći više informacija o takmičarima, kao i preslušati takmičarske kompozicije.

Glasanje će početi nakon što svih 5 pesama bude izvedeno. Publika će moći da glasa pozivom na broj 1513 71 71 0X, gde je X redni broj pesme ili slanjem rednog broja putem SMS poruke na broj 53125. Pobednika će odlučiti kombinovani glasovi publike i pet regionalnih žirija. Proceduru glasanja nadgledaće Gareth Hynes iz Price Waterhouse Coopers-a.

Da li mislite da zemlja deteline, piva i kiše može da se vrati na staze stare slave? Podsetimo, Irska je rekorder po broju pobeda na Evrosongu – ima ih čak 7, a njena dominacija je bila 90-ih godina prošlog veka.

Irsko finale počinje u 22:35 i može se pratiti na tv kanalu RTE 1, kao i putem interneta na veb-sajtu irske televizije i eurovision.tv.
Učesnici irskog izbora za Evrosong 2015.

Učesnici irskog izbora za Evrosong 2015.

Izvor
  • RTE