Foto: ORF/Milenko Badzic
Foto: ORF/Milenko Badzic

Beč u znaku Evrovizije

Još od avgusta 2014. kada je izabran za domaćina 60. izdanja takmičenja za Pesmu Evrovizije, grad Beč je krenuo u kampanju kojom bi privukao što više pažnje i istakao se kao odličan organizator. Nakon što je oko Nove godine u sistem javnog gradskog prevoza uključen brendirani tramvaj, a potom postavljen toranj koji odbrojava preostalo vreme do takmičenja, odnosno brendiran i autobus za potrebe volontera, na red je došlo dodatno brendiranje grada. Naime, ovih dana su postavljeni reklamni panoi sa sloganom „Vienna: 12 points“, aludirajući na maksimalan broj poena koji se dodeljuju na Evrosongu. Ove reklame će se postavljati kao plakati, rotirajući bilbordi i na tzv. City light reklamnim panoima (na slici), sličnim onim koje kod nas viđamo na autobuskim stajalištima.

Na ovaj način se stavlja akcenat na najveći zabavno-muzički događaj na svetu, tako da svi budu upoznati sa njim. Reklamne panoe su predstavili generalni direktor austrijskog javnog servisa ORF-a, Aleksander Vrabec i savetnik za obrazovanje, omladinu, informisanje i sport, Kristijan Oksonič. Kristijan je istakao da žele da Pesmu Evrovizije predstave kao veliki praznik za Bečlije i posetioce grada. 

Aleksander i Kristijan sa ključevima gradova domaćina Pesme Evrovizije, simbolom uvedenim od 2007. godine Foto: ORF/Milenko Badzic

Kristijan i Aleksander sa ključevima gradova domaćina Pesme Evrovizije, simbolom uvedenim od 2007. godine (u donjem levom uglu nalazi se ključ Beograda)
Foto: ORF/Milenko Badzic

Izvor
  • ORF