Foto: ORF/Günther Pichlkostner
Foto: ORF/Günther Pichlkostner

Besplatne Vienna PASS kartice za novinare i delegacije

Mnogi novinari iz celog sveta posetiće takmičenje za Pesmu Evrovizije u Beču. Kako bi se što bolje predstavili akreditovanim novinarima i delegacijama zemalja učesnica, austrijski javni servis ORF, dogovorio je saradnju sa bečkim servisom Vienna PASS, koja podrazumeva da će 2200 akreditovanih novinara i delegata besplatno dobiti njihovu karticu. 

Viena PASS kartica omogućava obilazak više od 60 gradskih znamenitosti, muzeja i spomenika, prednost pri ulazu, kao i neograničeno korišćenje autobusa za turističko razgledanje „HOP ON HOP OFF“, koji su pokriveni besplatnim bežičnim internetom. Ovi autobusi funkcionišu na 4 linije sa čak do 37 stajališta. Crvena tura će sprovesti posetioce kroz legendarne kulturne znamenitosti Beča, od palate Hofburg, gde se može saznati sve o imperatorima koji su uticali na bogatu istoriju Austrije, preko Bečke državne opere koju krase mermerni hodnici i ogromni lusteri do  Narodnog pozorišta Burgtheatre, jednoj od najcenjenijih teatara nemačkog govornog područja. Plava tura će odvesti posetioce malo izvan grada prema Dunavskom parku, gde se može izaći i posetiti Dunavski toranj koji pruža fascinantan pogled na grad, posetiti bečki veliki točak „Wiener Riesenrad“ ili posetiti Prater park u četvrti Leopoldstadt. Žuta carska tura je idealna za ljubitelje istorije koji žele da saznaju više o bogatoj kulturnoj i državnoj prošlosti, a u tu svrhu treba istražiti luksuz i bogatstvo Schönbrunn palate, Habzburšku letnju rezidenciju sa 1441 sobom, a može se svratiti i do Schönbrunn Zoo vrta, pijace voća i cveća, muzeja vojne istorije i Belvedere palate. Zelena tura će pokazati turistima okolinu Beča, bečki vinograd u Grinzingu, Kalenberg brdo sa koga se pruža jedinstveni pogled na grad i ovu turu možete završiti posetom baroknom manastiru Klosterneuburg.

S obzirom da se kartica aktivira skeniranjem bar koda pri prvoj upotrebi, nije potrebno čekati u redu za kupovinu ulaznica. 

Paul Blagus, ispred Blagus korporacije, simbolično je uručio Vienna PASS karticu Edgaru Bomu, izvršnom producentu ovogodišnje Pesme evrovizije. Edgar je poručio da su veoma zadovoljni što će gosti iz cele Evrope i Australije kartice dobiti besplatno. Tako će Beč pokazati svoju najbolju stranu i dati priliku svima da se upoznaju sa kulturom austrijske prestonice. Paul je dodao da će sa ovom „ol inkluziv“ gradskom karticom posetioci moći lako da se upoznaju sa raznolikošću Beča i pozitivne utiske ponesu u svet.

Spisak svih atrakcija koje pokriva kartica je dostupan na www.viennapass.com/vienna-attractions.

Paul Baulus i Edgar Bom (Foto: ORF/Günther Pichlkostner)

Paul Blagus i Edgar Bom (Foto: ORF/Günther Pichlkostner)

HOP ON HOP OFF autobuska tura za razgledanje grada

HOP ON HOP OFF autobuska tura za razgledanje grada

Izvor
  • ORF

2 komentara

  1. Tijana Adamov

    Poštovani,
    Kako se prijaviti za ove akreditacije i sta su preduslovi?

    • Nenad Pribak

      Draga Tijana, ovo su propusnice koje će dobiti novinari i delegacije koji budu akreditovani za Pesmu Evrovizije u Beču. Propusnice se odnose na posete raznim lokacijama u Beču, tipa muzeje, neke znamenitosti, ali i za autobuse za turističko razgledanje grada.