Nemacka_balon

Nemačka bira pesmu za Beč

Unser Song für Österreich (Naša pesma za Austriju), nemački nacionalni izbor za Pesmu Evrovizije u Beču, održaće se večeras u TUI Areni u Hanoveru. Osam izvođača boriće se za titulu predstavnika Nemačke na 60. Pesmi Evrovizije, a glasovi publike će kroz nekoliko rundi odlučiti konačnog pobednika.

Sedam takmičara su afirmisani izvođači, a osmog neafirmisanog, Ann Sophie, izabrala je publika preko klupskog koncerta u Hamburgu 19 februara.

Kako funkcioniše izbor?

Prva runda

U prvoj rundi će se predstaviti svih osam izvođača sa svojom prvom pesmom. Nakon što svi otpevaju, publika će glasati i izabrati četvoro koji će se plasirati u sledeći krug, u kojem će pevati drugu takmičarsku pesmu. Takmičari i pesme su sledeći (pesme navedene iza kose crte su za drugi krug):

Mrs. GreenbirdShine Shine Shine / Take my hand

Alexa Feser – Glück / Das Gold von Morgen

FaunHörst Du Die Trommeln / Abschied

Noize GenerationA Song For You / Crazy now

Ann SophieJump The Gun / Black Smoke

FahrenhaidtFrozen Silence / Mother Earth

LaingZeig Deine Muskeln / Wechselt die Beleuchtung

Andreas KümmertHome Is In My Hands / Heart of Stone

Druga runda

U drugoj rundi će se predstaviti četvoro izvođača koji su osvojili najviše glasova publike u prvoj rundi. U njoj će izvesti svoju drugu takmičarsku pesmu, a nakon izvođenja, publika će početi da glasa za svih osam pesama takmičara koji su prošli u drugu rundu – dakle, za obe njihove pesme, i iz prve i iz druge runde. Nakon sabiranja glasova, dve pesme različitih izvođača sa najvećim brojem glasova plasiraće se u poslednju, treću rundu. Ukoliko bi jedan izvođač bio na prva 2 mesta po glasovima sa obe pesme, plasirao bi se u finale sa onom koja je skupila najviše glasova, a sledeći superfinalista bila bi trećeplasirana pesma nekog drugog takmičara.

Treća runda (superfinale)

Dve pesme sa najvećim brojem glasova iz prethodne runde stići će u superfinale, a glasovi publike će odlučiti pobednika i predstavnika Nemačke na Pesmi Evrovizije u Beču.

Barbara Šoneberger vodiće šou, a Janin Rajhart će se javljati iz bekstejdža. Pored nastupa takmičara, na sceni u Hanoveru zapevaće poznati nemački pevač Mark Forster, švajcarska pevačica Stephanie Heinzmann, te prošlogodišnja pobednica Evrovizije, Končita Vurst. Končita će izvesti „Rise like a phoenix“ i „You are unstoppable“, Stephanie svoj novi singl „In the end“, a Mark Forster „Flash mich“.

Finale će početi u 20:15, a moći će da se prati na ARD -ovom prvom kanalu Das Erste, kao i na eurovision.de.
Scena za Unser Song für Österreich

Scena za Unser Song für Österreich

Green room - prostor za izvođače

Green room – prostor za izvođače