Retro1974_logo

Ljubav je samo riječ na OGAE Retro Contest 1974

Pesma Zdravka Čolića, Ljubav je samo riječ predstavljaće OGAE Srbiju na takmičenju OGAE Retro Contest 1974, odlučili su članovi OGAE Srbija.

OGAE Retro Contest je takmičenje u okviru OGAE mreže, koje je u stvari Second Chance Contest, gledano unazad počevši od 1986. godine. Lokalna OGAE udruženja biraju predstavnika u konkurenciji pesama koje su učestvovale na nacionalnim izborima, a nisu učestvovale na Pesmi Evrovizije.

Zemlje koje nisu učestvovale na Pesmi Evrovizije tih godina, učestvuju u posebnoj kategoriji koja se zove „Guest Jury Hits“. Te zemlje predstavljaju pesme koje su po izboru lokalnih OGAE udruženja bile najveći hitovi u njihovim zemljama. Ove godine na redu su pesme iz 1974. godine.

1974-Zdravko-Colic-Dome-Moj-Ljubav-Je-Samo-Rjec-1bKako Srbija nije učestvovala na Pesmi Evrovizije 1974. godine i kako među ostalim OGAE udruženjima iz bivše Jugoslavije ne postoji želja za zajedničkim predstavnikom, OGAE Srbija sa svojim predstavnikom učestvuje u kategoriji Guest Jury Hits. Prošle godine, u ovoj kategoriji, naš predstavnik je bila pesma „April u Beogradu“ Zdravka Čolića, koja je zauzela visoko 3. mesto.

Sve učesnike možete pogledati OVDE. Glasanje u obe kategorije traje do 31. avgusta, kada ćemo i saznati pobednike.

Pesmu Ljubav je samo riječ, koja će nas predstavljati na OGAE Retro 1974 možete preslušati OVDE.