LogoJESC2015

Srbija učestvuje na Dečjoj Pesmi Evrovizije u Sofiji

Izvršni supervizor ovogodišnje Dečje Pesme Evrovizije, Vladislav Jakovlev, objavio je na svom Twitter nalogu da je Radio-televizija Srbije potvrdila učešće na 13. izdanju ovog evrovizijskog takmičenja. Ovo će biti osmi nastup naše zemlje na najvećem dečjem muzičkom takmičenju. Državna zajednica Srbije i Crne Gore debitovala je na Dečjoj Evroviziji 2005. godine, da bi nakon sticanja nezavisnosti Srbija redovno učestvovala do 2010. Onda je došlo do pauze do prošle godine kada nas je na Malti predstavljala Emilija Đonin, zauzevši 10. mesto sa pesmom „Svet u mojim očima“.

Najveći uspeh Srbiji su donele Nevena Božović 2007. i Sonja Škorić 2010. godine, kada su se domogle visokog trećeg mesta.

Očekuje se da će RTS uskoro objaviti način izbora srpskog predstavnika. Dečja Pesma Evrovizije 2015 održaće se 21. novembra u areni Armeec u glavnom gradu Bugarske, Sofiji. Do sada je svoje učešće potvrdilo 15 zemalja: Albanija, Belorusija, Bugarska, Crna Gora, Gruzija, Holandija, Irska, Italija, Jermenija, Makedonija, Malta, Rusija, Slovenija, Srbija i Ukrajina.

Podsetimo se prošlogodišnjeg Emilijinog nastupa:

Izvor
  • junioreurovision.tv

2 komentara

  1. Milan

    Kad bi nas predstavljala Marija Serdar, pobedili bi. #Marija_za_Bugarsku

  2. Peja

    Prosle godine je urednik RTS, Ilke, krisom poslao svoju pesmu, bez ikakvog konkursa. Nadam se da cemo ove godine moci da biramo najbolju pesmu i izvodjaca.