NickyByrne

Niki Bern predstavlja Irsku na Evrosongu

Ovog jutra evrovizijske fanove sačekala je lepa vest. Naime, irski nacionalni emiter RTÉ, iznenada je potvrdio glasine koje su kružile među novinama, portalima i evrovizijskim fanovima i objavio kako će ovu ostrvsku zemlju u Švedskoj predstavljati Niki Bern (Nicky Byrne) sa pesmom Sunlight (Sunčeva svetlost). Nikiju su u pisanju pesme pomogli Ronan Hardiman i Vejn Hektor, koji je sarađivao sa Niki Minaž i boj bendom One Direction.

Niki, rođen 9. oktobra 1978, irski je kompozitor, radio i tv voditelj, polu-profesionalni fudbaler, ali je najpoznatiji široj javnosti kao najstariji član benda Westlife. Sa bendom je imao čak 25 singlova koji su dospeli u najboljih 10 britanske muzičke top liste, od kojih su 14 bili broj 1, a taj uspeh su imali i sa 7 albuma. Westlife je nastupao širom sveta i prodao preko 45 miliona nosača zvuka. 2002. godine, Niki je otpevao pesmu „Here Come the Good Times“, koja je tada poslužila kao himna fudbalske reprezentacije Irske za Svetski kup. Interesantno je da mu se pored ostalih, u toj pesmu pridružio i Dustin the Turkey koji je predstavljao Irsku na Pesmi Evrovizije 2008. u Beogradu.

Ovo je prvi put da je Irska potpuno interno izabrala i predstavnika i pesmu, pa se oglasio i glavni urednik zabavnog programa koji je rekao da je u razgovoru sa šefom irske delegacije ozbiljno sagledao mnoge opcije i da su se na kraju odlučili za potpuno interni izbor, jer je ovaj način mnogim zemljama doneo uspeh, a Irska bi želela da se vrati na staru stazu slave koju su imali tokom devedesetih godina.

I Niki se oglasio ovim povodom, pa je rekao kako se seća da je kao dete gledao Evroviziju sa svojom porodicom i da je srećan što je imao priliku da vidi kako njegova zemlja pobeđuje nekoliko puta. Takođe je izjavio kako će ovo biti sledeći korak za njega, jer je prethodne tri godine on čitao glasove Irske, kao i da je počastvovan kako RTÉ veruje u njega, baš kao i on u svoju pesmu.

Kako se vama dopada ovaj izbor i za sada druga pesma ovogodišnje Evrovizije?

Jedan komentar

  1. Uros

    Mnogo podseca na pesmu “Heroes“