NajboljiVicesampioni

ANKETA: Izabrali ste najboljeg ,,vicešampiona“ prethodnih 10 godina! (Rezultati)

Svaka Pesma Evrovizije donese nam mnogo odličnih pesama, ali samo jednog pobednika. Mi smo vas u nedelji za nama pitali – koja pesma je po vašem mišljenju najbolja, a da je zauzela drugo mesto na takmičenju za Pesmu Evrovizije? Ovako ste glasali.

3. Island_mini  Yohanna – Is It True? (Island, 2009)

Ova mlada, harizmatična pevačica izjednačila je najbolji plasman Islanda ikada na Pesmi Evrovizije (drugo mesto je deceniju ranije osvojila i Selma). Na kraju glasanja, pobednik tog Evrosonga, Aleksander Rybak, osvojio je čak 169 poena više od nje. U našoj anketi dobila je 12% vaših glasova. Početkom oktobra prošle godine, Yohanna je rodila devojčicu.

2. Ukrajina_mini  Ani Lorak – Shady Lady (Ukrajina, 2008)

Najpoznatija i najuspešnija ukrajinska pevačica imala je tu nesreću da se na Pesmi Evrovizije u Beogradu bori sa najuspešnijim ruskim predstavnikom na ovom festivalu. Iako je zauzela drugo mesto, Ani Lorak je osvojila srca svih fanova Evrosonga. Ostaje nada da će se u nekoj od narednih godina vratiti na festival da osvoji ono što nije uspela u Beogradu. Kao i na Pesmi Evrovizije, i u našoj anketi je zauzela drugo mesto, sa 20,5% glasova.

1. Rusija_mini  Polina Gagarina – A Million Voices (Rusija, 2015)

Rusija je važila za jednog od velikih favorita za pobedu, zajedo uz Italiju i Švedsku. Polina je na kraju završila kao drugoplasirana, međutim glasanje je obeležilo negodovanje publike kad god je Rusija dobila neki poen. Na završetku prenosa Polina je izgledala vidno uznemirena i utučena zbog svih zvižduka, koje pritom publika kraj malih ekrana nije mogla čuti jer su bili premontirani u aplauze. U našoj anketi, ona je osvojila čak 27,5% svih vaših glasova.

2 komentara

  1. XYZ

    ovu listu kao da su pravili ljudi koji ne znaju za zlatne 80te ili 90te npr. gde ima fantastičnih drugih mesta

    • Miloš Savić

      U anketi smo birali najbolju pesmu koja je zauzela drugo mesto na nekom od poslednjih 10 izdanja Pesme Evrovizije. Dakle nije se birao najbolji vicešampion otkako postoji evrovizijsko takmičenje i to je jasno predstavljeno glasačima.