SERHAT 5

San Marino: Međunarodni tim uz Serhata

Već nam je poznatao da će San Marino predstavljati turski pevač Serhat. Sada je otkriveno da će uz njega biti međunarodni tim muzičkih profesionalaca.

Među njima, verovatno najiskusniji, je Nektarios Tirakis koji je napisao teskt, a isto je učinio i za Sakisa Ruvasa kada je 2004. godine predstavljao Grčku sa pesmom Shake it i osvojio treće mesto. Pesmu je komponovao Ahmet Tugsuz, čije su pesme tri puta predstavljale Tursku na Evroviziji.

Serhat svoju pesmu snima u Briselu u Piste Rouge studiju, gde će aranžman uraditi Francuskinja Siril Orsel i Belgijanac afrikanskog porekla, Gaj Vaku.

Pored engleske, Serhat će snimiti i verzije na italijanskom i francuskom jeziku koje su napisale Mariela Nava i Stefani Laport. Mariela je sarađivala sa nekim od najvećih italijanskih zvezdi poput Andrea Bočelija i Miom Martini, dok je Stefani poznata po svom radu na mjuziklima Mama mia, Čarobnjak iz Oza, Lak za kosu, Brilijantin.

Serhat koji je među evrovizijskim medijima postao poznat kao Plemeniti vitez od San Marina, svoju pesmu predstaviće početkom marta.