Foto: SBS/Sony Music
Foto: SBS/Sony Music

Dami Im peva „Zvuk tišine“ u ime Australije

Predstavnica Australije na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, Dami Im, objavila je evrovizijski singl i spot Sound of Silence (Zvuk tišine).  Ovo će biti drugi nastup Australije u takmičarskom delu Pesme Evrovizije, nakon prošlogodišnjeg osvojenog petog mesta Gaja Sebastijana.

Sound of Silence je snažna numera srednjeg tempa, himničnog osećaja sa upadljivim refrenom koji će ispuniti Globen arenu u Stokholmu, dopuštajući Dami da pokaže svoj stil i vokalne sposobnosti. Autori pesme su hitmejkeri Dejvid Musumeci i Antoni Egizi iz kompanije „DNA Songs“, koji su pisali pesme nekim od najvećih imena u pop muzici – Rikiju Martinu, Džesiki Mauboj, Delti Gudrem, Timomatiku, duu The Veronicas, a pisali su i pobednički singl Dami Im iz X Faktora, Alive.

„Prvi put kada sam čula „Sound of Silence“ znala sam da je to savršena pesma za mene koju bih izvela na Pesmi Evrovizije. Postoji više značenja pesme, ali jedna tema koja je povezana sa „Sound of Silence“ je razdvajanje od ljudi iz mog života koje volim. Živimo u svetu u kom se lako povezujemo svakog minuta u toku dana, ali zajedno sa ovom konekcijom možemo se osećati sami i izolovano. Ne mogu da dočekam da je izvedem u Stokholmu i povežem se sa potpuno novom publikom.“, rekla je Dami Im.

Denis Hendlin iz Sony Music-a koji je izdavač ovog singla, izjavio je da je Dami umetnica koja će privući svetsku pažnju i osvojiti srca Evrope sa „zvukom tišine“ što je savršena pesma za nju. Dodao je da ponosan što Dami ima priliku da pokaže svoj neverovatan talenat ostatku sveta. Dejvid i Antoni, autori pesme, dodaju da je ovo pesma o osećanjima nostalgije, udaljenosti i nekom ko vam nedostaje.

Više o Dami Im možete pročitati OVDE. Australija će nastupiti u drugom polufinalu Pesme Evrovizije, 12. maja.

Izvor
  • eurovision.tv