Foto: SBS
Foto: SBS

Dami Im predstavnica Australije u Stokholmu

Australijski javni servis SBS, odlučio je da ove godine na Evrosong pošalje 27-ogodišnju pevačicu Dami Im. Pesma sa kojom će se Dami predstaviti evrovizijskog publici biće predstavljena 11. marta.

„Odabrali samo Dami kao savršenog umetnika da privuče pažnju Evrope svojim jedinstvenim ličnim stilom i glasom; umetnica koja je spremna da predstavi naš muzički talenat svetu.“ – obrazložili su svoju odluku iz SBS-a.

Priliku da prvi put svetskoj javnosti predstavi novu evrovizijsku nadu Australije imala je Končita Vurst na njenom koncertu „Končita: Iz Beča sa ljubavlju“ sa Sidnejskim simfonijskim orkestrom koji danas održava u Sidnejskoj operi.

DamiIm_Conchita_Sebastian

Končita Vurst, Dami Im i Gaj Sebastijan

„Oduševljena sam i počastvovana što ću predstavljati Australiju na Evroviziji ove godine u Stokholmu. Zaista sam uzbuđena što nastavljam stopama Gaja Sebastijana i Džesike Mauboj koji su nastupili na evrovizijskoj sceni pre mene. Iskreno se nadam da će australijska javnost i evrovizijski fanovi širom sveta voleti moju pesmu koju ću izvesti u Švedskoj. Ne mogu da dočekam da se pokažem svetu i predstavim Australiju na najbolji mogući način“ – izjavila je Dami Im.

Dami je rođena 17. oktobra 1988. u Južnoj Koreji. Kada je napunila 9 godina, preselila se sa porodicom u Logan kraj Brizbejna. 2013. godine je zakoračila u prvi plan niotkuda, osvojivši srca više od 3 miliona Australijanaca svojim neverovatnim glasom i transformacijom u potpuno izgrađenu pop divu i pobedivši u petoj sezoni tamošnjeg izdanja X Faktora. Svoj debitantski album Dream izdala je 2010. u Koreji, a nakon pobede u X Faktoru usledila su još dva daleko uspešnija i za australijsko tržište – Dami Im (2013) i Heart Beats (2014). Sa drugog albuma posebno se istakla pesma „Alive“ koja je dobila priznanje Australijskog udruženja muzičke industrije ARIA za najbolji singl koji je dospeo na prvo mesto zvanične top liste, baš kao i sam album koji je dostigao platinasti tiraž. Pored ove, u karijeri mlade Koreanke izdvajaju se i pesme „Super Love“ i „Gladiator“. Postala je popularna i u Aziji, uključujući Kinu, Hong Kong i Singapur.

Ovo će biti drugo učešće Australije u takmičarskom delu Pesme Evrovizije. Prošle godine, Gaj Sebastijan je Australijancima doneo 5. mesto sa pesmom Tonight Again. Dami će nastupiti u drugom polufinalu, 12. maja. Komentatori za australijski SBS biće voditelji Julia Zemiro i Sam Pang.

U iščekivanju evrovizijske pesme, poslušajte „Super love“

Izvor
  • SBS
  • eurovision.tv