Srbija_balon

Predstavnik Srbije biće poznat 7. marta

Radio-televizija Srbije održaće 7. marta sa početkom u 13h konferenciju za medije na kojoj će biti obelodanjen predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije 2016. Konferencija na kojoj će se predstavnici medija upoznati sa našim predstavnikom održaće se u zgradi RTS-a u beogradskom Košutnjaku, gde će se tog dana snimati specijalna emisija u vezi sa Srbijom na 61. Evrosongu.

Srpska evrovizijska pesma biće premijerno predstavljena u subotu, 12. marta u okviru emisije pod nazivom „Pesma Srbije za Evropu“, koja je na programu od 21 čas na Prvom programu RTS-a.

„Predstavnik Srbije na ovogodišnjem Evrosongu izabran je na internom konkursu RTS-a. Ove godine predstavićemo jedno novo mlado lice koje će, verujemo, biti iznenađenje kako za domaće, tako i za inostrane ljubitelje Pesme Evrovizije. Odluku o srpskom predstavniku doneli su urednici Muzičke redakcije RTS-a. Ovakav princip omogućio je da RTS na takmičenje pošalje jedno novo lice, za koje smatramo da će srpsku pesmu predstaviti na najbolji način. Iza izvođača stoje svi resursi RTS-a, uključujući orkestre, aranžere, producente koji rade u našoj kući, tako da po prvi put RTS na Evrosong šalje kompoziciju koja je u najvećoj meri urađena svim raspoloživim autorskim i tehničko-produkcionim kapacitetima Radio-televizije Srbije“, izjavio je Dragan Ilić, šef delegacije Srbije na Pesmi Evrovizije.

Emisija „Pesma Srbije za Evopu“ ima nameru da predstavi srpskog izvođača, mladu osobu sa puno interesovanja i talenata, što će publika i TV gledaoci moći i da vide. Kroz razgovor i muzičke numere gledaoce će voditi najpoznatiji srpski TV voditelji, koji će publici predstaviti sve najinteresantnije činjenice i zanimljivosti u vezi predstavnika i kompozicije.

Srpski predstavnik će na evrovizijskoj sceni u Globen areni u Stokholmu nastupiti u prvoj polovini drugog polufinala, 12. maja.

Izvor
  • RTS