SergeyLazarev_spot

Premijera ruske pesme i video-spota

Nešto ranije nego što je najavljeno, na YouTube-u, uz video-spot, predstavljena je ruska evrovizijska pesma Sergeja Lazareva koja nosi naziv You are the only one.

Pesmu su radili grčki kompozitor Dimitris Kontopoulos i ruski pevač, kompozitor i producent Filip Kirkorov, dok su autori teksta Džon Balard iz Engleske i Ralf Čarli iz Švedske. Za koreografiju biće zadužen Fokas Evangelinos. 

„Mislim da pesma ima neverovatan magnetizam i snagu. Kada sam je čuo prvi put u studiju, bio sam oduševljen emotivnim sjajem, energijom i važnošću. Ova pesma je na kraju i uticala na moju odluku da prihvatim ponudu menadžmenta ruske televizije da učestvujem na Pesmi Evrovizije“, rekao je Sergej.

Reditelj video-spota je Konstantin Čerepkov, koji je već radio sa Sergejem na spotovima za pesme „In the Heart“, „It is All Her“ i druge. U spotu se pojavljuje Vladislava Evtušenko, predstavnica Rusije na takmičenju za Mis univerzuma 2015. Video spot je kreiran pomoću sofisticiranog 3D mapiranja. Snimljen je u decembru u Moskvi, u tajnosti. U posebno uređenom belom studiju, koristeći specijalne grafičke programe, radikalno je promenjeno okruženje u kom su smešteni akteri spota. Prilikom snimanja gotovo da nije bilo montaže, već je sve snimano sa dugim scenama što gledaocu daje osećaj kao da je video urađen u realnom vremenu. Kako bi ovo postigli, pre snimanja su isprobavali pokrete kamere, promene svetla i kostima, kao i nastup plesača. Kako kažu, bilo kakva greška terala ih je da snimaju sve ispočetka, ali na kraju su dobili veoma uzbudljiv video-spot.

Pesma „You are the only one“, može se kupiti putem iTunes servisa.

Podsećamo, Sergej je interno izabran kao ruski predstavnik, i iako je vest objavljena još u decembru, pesma je predstavljena danas. Sergej je jedan od najpopularnijih pevača u Rusiji. Svoju popularnost stekao je kao pevač grupe Smash!!. Bio je član grupe do njenog raspada 2006, kada je započeo solo karijeru.

Rusija će se prvi put u Stokholmu predstaviti u prvom delu prvog polufinala, 10. maja.

Kako vam se sviđa ruska pesma?

Jedan komentar

  1. Petar

    Možda i pobedi uz spektakl na sceni koji ova pesma i zaslužuje :)