CAM01682

Sanja Vučić sa pesmom Goodbye predstavlja Srbiju u Stokholmu

Radio-televizija Srbije donela je odluku da Srbiju na 61. „Pesmi Evrovizije“ predstavlja Sanja Vučić iz benda „ZAA“.

Sanja će se za naklonost publike i stručnog žirija 43 zemlje Evrope i Australije boriti kompozicijom Goodbye Ivane Peters, koja je i tekstopisac numere. Aranžman potpisuju – za simfonijski orkestar Ivan Ilić, dirigent Big benda RTS-a, a za programing Uroš Marković. Sanja će u Stokholmu pevati na engleskom, ali snimila je i srpsku verziju pesme, koja nosi naziv Iza osmeha.

Sa snimanja emisije Pesma za Evropu

Sa snimanja emisije Pesma za Evropu

Mlada pevačica koja će predstavljati Srbiju na 61. „Evrosongu“ rekla je da su se ona i Ivana odmah razumele. „Čim sam čula pesmu, znala sam da je za mene. Pesma je jako moćna i doživela sam je jako emotivno“, istakla je Sanja Vučić na konferenciji za medije.

Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica zabavnog programa RTS-a, navela je da joj veliko zadovoljstvo što će Srbiju predstavljati mlada, darovita i simpatična devojka, jer je to najbolji način da se, ne samo deklarativno, pruži podrška mladima u našoj zemlji.

„Meni je drago što sam deo ovog projekta. O pesmi mogu da kažem da sam je radila prvo za sebe, to će vam dati do znanja koliko sam je dobro radila“, rekla je autorka pesme Ivana Peters.

Ipak, odlučila se da je Sanja prava osoba za nju. „Kada sam čula Sanjin raskošni glas, koji smo morali na trenutke da ukrotimo, bila sam potpuno naježena. Niko nikada nije otpevao moju pesmu na tako dobar način“, navela je Ivana.

Sa snimanja emisije Pesma za Evropu

Sa snimanja emisije Pesma za Evropu

„Danas je specijalan dan za nas, snimamo emisiju i spot kada je u pitanju pesma Srbije na ovogodišnjem takmičenju. Po mnogo čemu će biti specifičan ovaj 61. ‘Evrosong’. Učestvuju 43 zemlje, a 37 će se rasporediti u prvo i drugo polufinale, dok će onih velikih šest direktno u finale, što je pomalo nepravedno za sve nas koji se borimo za plasman u finale“, rekla je Duška Vučinić, pi-ar RTS-a.

Sanja Vučić će se sa publikom bolje upoznati u specijalnoj emisiji Pesma Srbije za Evropu na RTS 1, koja će biti na programu u subotu, 12. marta, u 21 čas. U emisiji će gledaocima u Srbiji i ljubiteljima „Evrosonga“ širom sveta premijerno biti predstavljena srpska numera za „Pesmu Evrovizije“.

Kroz razgovor i muzičke numere gledaoce će voditi najpoznatiji srpski TV voditelji, koji će publici predstaviti sve najinteresantnije činjenice i zanimljivosti u vezi sa predstavnikom i kompozicijom.

Naša ekipa je danas bila u Košutnjaku, pa pogledajte delić atmosfere:

Za prisutne medije Sanja je otpevala delić srpske evrovizijske pesme, pa preslušajte kako zvuči:

Part of Serbian entry in @eurovision Sanja Vučić @sanjalilwolf sings „Goodbye“ #eurovision #Serbia

A video posted by OGAE Serbia (@ogaeserbia) on

2 komentara

  1. zlatan

    uzas,uzas.uzas.Ali viddcemo.Interesuje me sta to neko vidi dobro u ovom sto smo culi. Samo sam bio iskren prema sebi i izvodjacu, bez ikakve lose namere. Zao mi je i sto ne peva na maternjem jeziku, Srpskom. Mozda bi neka etno, ili duhovna kompozicija bolje prezentovala Srpsko bice, to je sansa da svetu prezentujemo nasu kulturu, ovako smo samo imitacija,losa kopija, i zato ne razumem.
    E da imam i jedan plus da dam, za sarm i lepotu.

  2. Dusann

    Podrzavamm <3 :)