Dunja Jeličić (Foto: RTS)
Dunja Jeličić (Foto: RTS)

Dunja Jeličić predstavlja Srbiju na Dečjoj Pesmi Evrovizije 2016.

Dunja Jeličić, sa pesmom „U la la la“, predstavljaće Srbiju na ovogodišnjoj Dečjoj pesmi Evrovizije 2016. koja se održava na Malti. Kompoziciju „U la la la“ komponovao je Vladimir Graić, a tekst su napisale Leontina Vukomanović i Dunja Jeličić zajedno.

Radio-televizije Srbije je u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograda napravila izbor deteta – predstavnika. Na osnovu zahteva RTS-a da dete koje predstavlja Srbiju na Dečjoj Pesmi Evrovizije 2016. odlično peva, igra, da je komunikativno i slobodno na sceni, DKCB je kandidata potražio u studiju „Mala škola mjuzikla“, a uz pomoć komisije u sledećem sastavu: Ivana Peters, vokalni pedagog i prošlogodišnji predstavnik na Pesmi Evrovizije kao kompozitor, Ivana Tabori Obradović, urednik muzičko-scenskog programa DKCB , Tatjana Perović Vladušić, rukovodilac za odnose sa javnošću i marketing DKCB, Vladimir Graić, autor pesme i kompozitor pesme „Molitva“ kojom je Srbija 2007. godine pobedila na Pesmi Evrovizije.

Izabrani predstavnik Dunja Jeličić pokazala je najveću spremnost u okviru svih propozicija uz izvanredno poznavanje engleskog jezika. Ovogodišnja Dečja pesma Evrovizije održaće se 20. novembra 2016. godine u Valeti, Malta. Dvočasovni šou program biće emitovan u direktnom prenosu na kanalima RTS-a od 16.00 do 18.00.

Dunja Jeličić (Foto: RTS)

Dunja Jeličić (Foto: RTS)

Dunja Jeličić je rođena u Beogradu 11.11.2003. godine. Još kao mala pokazivala je veliko interesovanje za muziku, reagovala je na prvi ton, pevušila i igrala u ritmu muzike. Sa šest godina postaje član dečjeg hora “Čarolija” sa kojima učestvuje na mnogobrojnim koncertima kao solista. Bila je učesnica takmičenja “Prvi srpski talenat”. Godine 2014. učestvovala je u velikom talent šou programu za decu pevače (“Pinkove zvezdice”) gde dolazi do polufinalnih emisija i gde ostvaruje zapažene rezultate. Osvojila je publiku svojim raskošnim vokalom i iskrenošću. Ide u sedmi razred osnovne škole i uporedo u peti razred muzičke škole, gde svira klavir. Učestvovala je na muzičkom festivalu “Čarolija”. Na takmičenju “Zlatna sirena” koje se održava svake godine osvajala je prva mesta u više žanrova i kategorija. Voli različite muzičke žanrove, od popa, preko r’n’b-ja do roka, omiljeni izvođači su joj Bijonse, Ariana Grande i mnogi drugi. Dunja je veoma svestrana i kreativna. Voli da crta i da pliva. Muzika i gluma su talenti koje poseduje i ono čime želi da se bavi u budućnosti. Trenutno je angažovana na pripremi mjuzikla o životu Nikole Tesle ”Tesla: Tajna Elektropije“ kao jedna od glavnih uloga.

Poslušajte pesmu predstavnicu Srbije „U la la la“:

Izvor
  • RTS

Jedan komentar

  1. Boki

    Bravo za izbor kandidata, srecno Dunja, bices najbolja!!!!!