Hildur

Hildur: Jedva čekam da dođem na EXIT!

Island će po dvanaesti put svog evrovizijskog predstavnika izabrati putem festitvala Söngvakeppnin. U dva polufinala nastupiće po šest izvođača, a prvo je na programu večeras. Hildur je jedna od onih koji će nastupiti u večerašnjem polufinalu, sa pesmom Bammbarammza koju moramo priznati da je veoma specifična.

I pored mnogobrojnih obaveza, Hildur je našla vremena da odgovori na pitanja za naš portal.

Hildur, kako bi opisala sebe u dve kratke rečenice?

- Ja sam srećan izvođač sa Islanda koji voli da stvara svoju muziku. Volim muziku, kuvanje, Japan, slatke stvari i da budem u vodi. :D

Imaš vrlo jedinstven stil. Misliš li da će te to izdvojiti od drugih izvođača koji će nastupiti večeras?

- Hvala! Nadam se. Za mene ovo takmičenje nije samo o pop pesmi od tri minuta. Radi se o celoj viziji, vibri, scenskom nastupu i karakteru koji sija kroz sve to. Dosta sam razmišljala o tome kako da predstavim moju pesmu i mislim da će se definitivno izdvojiti kada je uživo budem izvela!

Šta te je inspirisalo da napišeš Bammbaramm?

- Tada sam se zaljubila i odlučila da priču kako sam ga upoznala (mog sadašnjeg dečka), pretvorim u pesmu. Osećaj sreće i dosta dobrih vibracija je ono šta je prolazilo kroz mene kada sam ga upoznala i želim da se ljude osete isto tako toplo iznutra kada budem pevala svoju pesmu. Takođe, zaista želim da učestvujem na Evroviziji pesmom koja je živa, iako volim velike dramatične pesme, sada sam na tom stadijuma života gde samo hoću da širim srećne vibracije širom sveta!

Tvoja omiljena evrovizijska pesma je?

- Trenutno je to Undo Sane Nilsen, volim da je pevam dok vozim, ali tu je i Monster like me od Morlanda i Debore, osećanja koja ova pesma širi su neverovatna. Inače imam listu od dvadeset omiljenih pesama i stalno je vrtim. :)

Da li bi bila ljubazna da nam kažeš nešto interesantno o sebi?

- Govorim japanski! Volim Japan i živela sam u Tokiju godinu dana. Zbog mog interesovanja za slatkim stvarima, moj diplomski rad bio je o tome zašto je Japan tako fokusiran na slatke stvari, tako da bi se moglo reći da sam stručnjak za slatkoću. :D

I za kraj da li imaš neku poruku za naše čitaoce?

- Veoma sam uzbuđena oko cele ove evrovizijske avanture i stvarno se nadam da će se završiti u Kijevu, pa da možete još bolje da me upoznate. Ali pored toga, jedva čekam ovo leto, jer dolazim u Srbiju, pošto imam karte za Exit, pa se možda vidimo tamo. ;)

Šta vi mislite o pesmi Hildur? 

Jedan komentar

  1. Vuk

    Još od trenutka kada je islandska televizija objavila učesnike festivala Söngvakeppnin ,kada sam preslušao sve pesme ova pesma mi se posebno (i najviše) dopala . Posle ovog intervjua još više joj želim sreću i uspeh na putu do Kijeva . Zaista se nadam njenoj pobedi, mada uopšte ne bi bio promašaj i da pobedi Ertna Mist Pjetirsdoutir ( nadam se da nisam pogrešio ime :D )