Samo tačan pojam
Traži u naslovima
Traži u sadržaju
Traži u komentarima
Traži u člancima
Traži na stranama
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filtriraj po kategorijama
Albanija
Andora
Australija
Austrija
Azerbejdžan
Belgija
Belorusija
Blog
Bonus
Bosna i Hercegovina
Bugarska
Češka Republika
Crna Gora
Danska
Dečja Pesma Evrovizije
Estonija
Evrovizija 2015
Evrovizija 2016
Evrovizija 2017
Evrovizija 2018
Finska
Francuska
Grčka
Gruzija
Holandija
Hrvatska
Intervjui
Irska
Island
Italija
Izrael
Jermenija
Kipar
Letonija
Lični utisak
Litvanija
Luksemburg
Makedonija
Malta
Maroko
Mađarska
Moldavija
Monako
Nemačka
News in English
Norveška
OGAE vesti
Poljska
Portugalija
Rumunija
Rusija
San Marino
Slovačka
Slovenija
Španija
Srbija
Švajcarska
Švedska
Turska
Ujedinjeno Kraljevstvo
Ukrajina
Uncategorized
Vesti
Zemlje
Hildur

Hildur: Jedva čekam da dođem na EXIT!

Island će po dvanaesti put svog evrovizijskog predstavnika izabrati putem festitvala Söngvakeppnin. U dva polufinala nastupiće po šest izvođača, a prvo je na programu večeras. Hildur je jedna od onih koji će nastupiti u večerašnjem polufinalu, sa pesmom Bammbarammza koju moramo priznati da je veoma specifična.

I pored mnogobrojnih obaveza, Hildur je našla vremena da odgovori na pitanja za naš portal.

Hildur, kako bi opisala sebe u dve kratke rečenice?

- Ja sam srećan izvođač sa Islanda koji voli da stvara svoju muziku. Volim muziku, kuvanje, Japan, slatke stvari i da budem u vodi. :D

Imaš vrlo jedinstven stil. Misliš li da će te to izdvojiti od drugih izvođača koji će nastupiti večeras?

- Hvala! Nadam se. Za mene ovo takmičenje nije samo o pop pesmi od tri minuta. Radi se o celoj viziji, vibri, scenskom nastupu i karakteru koji sija kroz sve to. Dosta sam razmišljala o tome kako da predstavim moju pesmu i mislim da će se definitivno izdvojiti kada je uživo budem izvela!

Šta te je inspirisalo da napišeš Bammbaramm?

- Tada sam se zaljubila i odlučila da priču kako sam ga upoznala (mog sadašnjeg dečka), pretvorim u pesmu. Osećaj sreće i dosta dobrih vibracija je ono šta je prolazilo kroz mene kada sam ga upoznala i želim da se ljude osete isto tako toplo iznutra kada budem pevala svoju pesmu. Takođe, zaista želim da učestvujem na Evroviziji pesmom koja je živa, iako volim velike dramatične pesme, sada sam na tom stadijuma života gde samo hoću da širim srećne vibracije širom sveta!

Tvoja omiljena evrovizijska pesma je?

- Trenutno je to Undo Sane Nilsen, volim da je pevam dok vozim, ali tu je i Monster like me od Morlanda i Debore, osećanja koja ova pesma širi su neverovatna. Inače imam listu od dvadeset omiljenih pesama i stalno je vrtim. :)

Da li bi bila ljubazna da nam kažeš nešto interesantno o sebi?

- Govorim japanski! Volim Japan i živela sam u Tokiju godinu dana. Zbog mog interesovanja za slatkim stvarima, moj diplomski rad bio je o tome zašto je Japan tako fokusiran na slatke stvari, tako da bi se moglo reći da sam stručnjak za slatkoću. :D

I za kraj da li imaš neku poruku za naše čitaoce?

- Veoma sam uzbuđena oko cele ove evrovizijske avanture i stvarno se nadam da će se završiti u Kijevu, pa da možete još bolje da me upoznate. Ali pored toga, jedva čekam ovo leto, jer dolazim u Srbiju, pošto imam karte za Exit, pa se možda vidimo tamo. ;)

Šta vi mislite o pesmi Hildur? 

Jedan komentar

  1. Vuk

    Još od trenutka kada je islandska televizija objavila učesnike festivala Söngvakeppnin ,kada sam preslušao sve pesme ova pesma mi se posebno (i najviše) dopala . Posle ovog intervjua još više joj želim sreću i uspeh na putu do Kijeva . Zaista se nadam njenoj pobedi, mada uopšte ne bi bio promašaj i da pobedi Ertna Mist Pjetirsdoutir ( nadam se da nisam pogrešio ime :D )