Foto: EBU (Andres Putting)
Foto: EBU (Andres Putting)

Poznati svi finalisti Pesme Evrovizije. Srbija bez finala.

Završeno je drugo polufinale Pesme Evrovizije 2017, a od 18 zemalja najboljih deset je obezbedilo učešće u velikom finalu koje će se održati u subotu.

U finale su se plasirali (redolsed je nasumičan):

Bugarska
Belorusija
Hrvatska
Mađarska
Danska
Izrael
Rumunija
Norveška
Holandija
Austrija

Izabrani finalisti iz drugog polufinala će kasnije tokom večeri izvući papiriće koji će odrediti u kojoj će polovini finala nastupiti.

Ukoliko ste propustili drugo polufinale, ovde možete pogledati ceo snimak prenosa:

Predstavnica Srbije Tijana Bogićević sa pesmom In Too Deep nije uspela da se plasira u finale. Pogledajte i njen nastup:

U finalu će nastupiti 26 zemalja, po deset iz prvog i drugog polufinala i šest zemalja koje imaju direktno učešće u završnici takmičenja. Finale će se održati u subotu, sa početkom u 21 čas.

 

2 komentara

  1. Šomi

    Naši ne shvataju da nastup mora da bude POTPUN. To znači da pesma mora da bude skroz zaokružena, i mora da ima dobru melodiju da bi je publika upamtila. Takođe, nastup mora da bude usklađen sa pesmom i mora da je podigne, mora da je izdvoji iz mase.

    Ukrajina je 2011. poslala sasvim prosečnu pesmu, ali je scenski nastup uzdigao i doneo joj 4. mesto. I ove godine isto će ona veštačka glava da joj podigne plasman. A miumesto da scenskim nastupom izvučemo maksimum iz pesme, mi se ukopavamo. Ovo je bilo na istu foru kao prošle godine, pevačica i plesač koji uleće u drugom delu pesme. Ni tada nije valjalo, nije ni sada.

  2. Jovan

    Srbija je imala loše osmišljen nastup.

    A samo je upečatljiv nastup mogao da nas izdvoji i da dodatnu vrednost pesmi, zato što pesma sama po sebi nije upečatljiva i jednostavno se gubi u sličnim, prosečnim pesmama.

    Poenta priče je: RTS može koliko hoće da se u Srbiji (samo)hvališe, ali kada izađe na megdan sa drugim zemljama, pokazuje se koliko je RTS loše shvata Evroviziju. Da li je to namerno ili ne, ali, tek da se zna: Srbija već dugi niz godina nema neki veći uspeh, a bila je zemlja koja je najviše obećavala.