Goga Stanic 3

Beovizija 2019: Goga Stanić – Pesma će biti drugačija, čuje se evropski zvuk!

Danas imamo čast da vam predstavimo još jednu učesnicu Beovizije 2019. Reč je o mladoj i vrlo perspektivnoj Gordani Gogi Stanić koja će se na Beoviziji predstaviti sa pesmom ,,Čudo“. Goga je široj publici postala poznata 2016. godine kada je objavila svoj prvi album ,,Savršen plan“ u izdanju PGP-RTS-a. Album je naišao na pozitivne kritike, a pojedine pesme su postale i radijski hitovi.

Goga Stanic 2

Pozdrav Gogo, 2015. si učestvovala u RTS-ovim aducijiama za izbor jednog od izvođača na nacionalnom izboru i nažalost nisi prošla, ali si dobro ostala upamćena među fanovima takmičenja. Šta te je podstaklo da se ove godine prijaviš na Beoviziju?

Isključivo zabava.

Da li si pratila ranija izdanja Beovizije i šta za tebe znači učešće na festivalu?

Pratilia sam onoliko koliko sam bila u mogućnosti, a kao što rekoh u prethodnom odgovoru, uglavnom zabava i još jedno zanimljvo iskustvo.

,, Ti znaš da ne znaš me“ se zove pesma sa kojom ćeš pokušati da se domogneš evropske scene. Šta nam možeš reći o samoj pesmi?

,, Ti znaš da ne znaš me“ je verzija na engleskom jeziku, a obzirom da smo morali da modifikujemo tekst, zvaničan naziv pesme će biti ,,Čudo“.

To znači da ćemo čuti i englesku verziju tvoje beovizijske pesme? Koja je verzija tebi draža?

Pesma će biti na srpskom jeziku, a što se engleske verzije tiče, nisam sigurna da li će biti izvođena pre Beovizije. Koja mi je draža? Uh, obe su dobre na svoj način. Zapravo ista je tema, samo što reči nisu bukvalno prevedene.

Autori pesme su stranci, pa kako je došlo do saradnje i da li će pesma biti drugačija od onoga što smo imali priliku da čujemo od tebe i generalno od onog što je tipično za naše podneblje?

Da, biće drugačija od onoga što sam do sada radila, zato mi je i bila izazov, čuje se evropski zvuk.

Za dobar rezultat na Evroviziji, pa i na Beoviziji, pored dobre pesme i vokalnog izvođenja, neophodan je i dobar nastup. Da li planiraš neki poseban nastup za Beoviziju?

Krčka se nešto lepo…tako daaa stay tuned :)

Goga Stanic 1

Ove godine na Beoviziji imamo rekordan broj pesama koje će se takmičiti na festivalu kao i neka velika imena, a s obzirom da pobednik festivala i predstavnik Srbije na Evroviziji može biti samo jedan. Pa ako ne budeš odabrana za predstavnika Srbije, da li će Evrovizija za tebe ostati neki dugoročni cilj i da li ćemo imati priliku da te vidimo i narednih godina u trci za srpskog predstavnika?

Nikad ne reci nikad. Zašto da ne. Sve dok me ne pošalju :) (hahahaha)

Šta bi za tebe značila pobeda na Beoviziji i put za Tel Aviv? I šta misliš u čemu je tajna uspeha na ovakvim takmičenjima?

Volim da putujem, a Izrael (Tel Aviv) još uvek nisam posetila, tako da bi mi to bilo najveće zadovoljstvo. Ne postoji tajna uspeha na Evroviziji. Skup svega i svačega je neophodan, a šta je to, mislim da niko ne zna ili zna?

Da li pratiš Evroviziju poslednjih godina i da li imaš možda neku omiljenu pesmu sa tog takmičenja?

Pratim Evroviziju skoro svake godine. Definitivno Dima Bilan(Rusija) i Sanja Vučić.

2016. godine si objavila svoj prvi album koji je dobro prihvaćen od strane publike, sa nekoliko radijskih hitova. Šta planiraš nakon Beovizije i da li spremaš nove pesme ili čak novi album?

Pripremam nešto novo, drugačije od onoga čime sam se prvi put predstavila javnosti.

I za kraj šta bi poručila gledaocima i fanovima Evrovizije u Srbiji?

Bez njih ovo takmičenje ne bi ni postojalo!

OGAE Srbija se zahvaljuje Gogi na izdvojenom vremenu i želi joj puno sreće na predstojećoj Beoviziji! Dok čekamo objavljivanje pesama sa ovogodišnje Beovizije, možete poslušati Goginu pesmu ,,Ironija“ za koju je snimila i vrlo interesantan spot, u kojem se pojavljuje i naš poznati glumac Vuk Kostić.

Jedan komentar

  1. Sabja

    DEvojka divno peva,odlicno izgleda…nema skandale iza sebe..Negujmo kulturu.Telum joj sve najbolje,drzimo palceve.