Ivana Vladovic 2

Beovizija 2019: Ivana Vladović – Imamo odličnu pesmu i neobično dobar spoj!

Nastavljamo sa razgovorima sa učesnicima Beovizije 2019. a danas je na redu Ivana Vladović, koja će se publici predstaviti pesmom ,,Moja bol u pratnji grupe Vonder Strings (Wonder Strings). Ivana je već dva puta učestvovala na Evrosongu kao prateći vokal i to sa predstavnicima Crne Gore 2015. i 2018. godine. Ovo je njeno prvo pojavljivanje na nacionalnom izboru za predstavnika Srbije na Evrosongu.

Pozdrav Ivana, ovo je tvoj prvi nastup na nacionalnom izboru za predstavnika naše zemlje na Evrosongu. Šta te je podstaklo da se prijaviš na konkurs?

Dobila sam poziv od Aleksandre Milutinović, koja je napisala i komponovala numeru ,,Moja bol“ ,a izvodi Vonder Strings kvartet i one su zajedno videle mene kao adekvatnog izvodjaca. Prihvatila sam zato što mi se dopala pesma, kao i saradnici.

Da li si pratila ranija izdanja Beovizije i šta za tebe znači učešće na festivalu?

Prošle godine sam pratila sa društvom i zajedno smo konstatovali da ove godine moram da se pojavim na istom. Želja se obistinila. Učešće na festivalu je dobra prezentacija i dobro druženje, kao i sakupljanje novih iskustava.

Na Beoviziji ćeš se predstaviti publici sa pesmom ,,Moja bol“ koju je komponovala Aleksandra Milutinović, i to u pratnji grupe Vonder Strings. Možeš li nam ih predstaviti i reći nesto više o pesmi i ovoj saradnji?

Mislim da sam u prvom odgovoru dala i ovaj :) svakako, mogu da dodam da smo se lepo uklopili i da među nama vlada lepa atmosfera. Sara je dobro poznata po sjajnim pesmama, a Vonder Strings po kvalitetnim i originalnim izvedbama. Ostalo o saradnji  ćete videti i čuti uskoro!

Wonder Strings
Kvartet Vonder Strings

Ti si već imala evrovizijsko iskustvo, kada si 2015. i 2018. godine pevala prateće vokale crnogorskim predstavnicima. Šta nam možeš reći o tim iskustvima i koje je za tebe bilo draže?

Tako je. Delegacija je bila slična, Knez i Vanja su mi dragi i ne bih izdvajala posebno, ali ono što mogu da primetim je da smo lepše stilizovani i nasminkani 2015. godine. Svako iskustvo je dragoceno, za mene.

S obzirom na to evrovizijsko iskustva, šta je po tebi recept za uspeh na Evroviziji?

Staloženost, koncentracija i druželjubivost, što mislim da posedujem, kao i moje kolege iz tima.

Kakav nastup možemo da očekujemo od vas na Beoviziji?

Nevidjen, zato što prvi put nastupamo zajedno i zato što je spoj neobično lep :) Moram da se pohvalim da imamo odličnu pesmu i lepotu, ali i pored toga, pripremamo se sa stilistom i koreografom.

S obzirom da ove godine na Beoviziji imamo dosta poznatih i vokalno jakih pevača, šta misliš kakva će biti konkurencija?

Najboljom konkurencijom smatram par meni posebno dragih kolega, što je odlično, zato što će mi biti lakše da nas pobedi neko od njih, ako već mora da pobedi neko drugi. Ipak, pozivam vas da glasate za nas! :)

Šta bi za tebe značila pobeda na Beoviziji i put u Izrael?

Znacila bi mnogo, u profesionalnom smislu!

Ivana Vladovic 1

Da li imaš neku posebnu pesmu sa Evrovizije koja ti je najdraža?

Teško mi je da izdvojim jednu, ali sam obožavala Vig Vam – „In my dreams“ (Norveška 2005) , jer inače volim tvrđi zvuk, a sviđa mi se i Monsova pesma „Heroes“ (Švedska 2015), iako su nas izluđivali sa tom pesmom na samoj Evroviziji,  jer su bili najglasniji na probama u bekstejdžu.

Šta planiraš posle nastupa na Beoviziji? Gde te možemo videti?

Prošle godine mi je jedan od članova izraelske delegacije rekao „vidimo se kod nas sledeće godine“, pa se nadam da nas možete videti na Evrosongu. Pored toga obaveštavaću vas o svojim nastupima na koje ste dobrodošli.

Šta bi poručila gledaocima i fanovima Evrovizije u Srbiji?

Da glasaju za svoje omiljene izvođače i pesme, a mi ćemo dati emociju na bini, da ne kažem srce na terenu.

Hvala Ivani na izdvojenom vremenu i želimo joj puno sreće na Beoviziji. Možete pogledati i poslušati Ivaninu pesmu ,,Magnet za ludake“ koju je komponovao Dušan Alagić, a tekst napisao Milan Bojanić iz grupe Tap 011.

Takođe možete poslušati i jedan od nastupa kvarteta Vonder Stringsi poslušati njihovu izvedbu jednog od svetskih hitova „Shape of You“!

Jedan komentar

  1. Softi

    Objavite nešto o Funked up, mislim da je to super bend, ima odlične pevače Vojina i Aleksandru, finalistkinju Idola.
    U živo su super.
    https://www.youtube.com/watch?v=cvUKiDVSbAE