Sofija Peric 1

Beovizija 2019: Sofija Perić – Očekujte neočekivano!

Nastavljamo sa predstavljanjem učesnika Beovizije 2019. a večeras je na redu najmlađa učesnica ovogodišnjeg takmičenja – Sofija Perić koja će se publici predstaviti pesmom ,,Aritimja“ kompozitora Vladimira Graića. Inače Sofija je široj publici postala poznata nakon njenog učešća u talent šou Pinkove zvezdice.

Sofija Peric

Pozdrav Sofija, ovo je tvoj prvi put da učestvuješ na nacionalnom izboru za predstavnika Srbije na Evrosongu. Kako si došla na ideju da se prijaviš?

Evrosong pratim od kada znam za sebe i gledajući ga, sve više sam maštala o tome da jednoga dana predstavljam našu zemlju. Otuda i ideja da se ove godine prijavim za Beoviziju i ispunim svoju želju.

Da li si pratila ranija izdanja Beovizije i šta za tebe znači učešće na festivalu?

Beovizije dugo nije bilo i za mene je ona u pravo vreme oživela. Ovaj festaval će mi puno značiti u daljoj karijeri i mislim da je definitivno za sada moj najveći izazov, ali i pobeda jer sam izabrana da se takmičim za nekoga ko će predstavljati Srbiju.

Tvoju pesmu je komponovao Vladimir Graić i ona se zove ,,Aritimja“. Šta nam možeš reći o pesmi i koliko je ona slična sa onim što si do sad radila?

Sam naziv pesme „Aritmija“ predstavlja odstupanje od normalnog srčanog ritma. Ne bih ništa više otkivala o pesmi, jer ćete je uskoro čuti i nadam se da će vam se svideti koliko i meni.

Sofija Peric 2Jedna si od najmlađih učesnika na ovogodišnjoj Beoviziji. Da li misliš da ti je to prednost ili možda otežavajuća okolnost?

Upravo tako, ove godine sam najmlađa učesnica. Mislim da je to više prednost nego otežavajuća okolnost, jer je to odličan početak moje karijere.

Mnogi se slažu da je za dobar rezultat na Evrosongu, pa i na Beoviziji, pored dobre pesme i vokala, neophodan i dobro osmišljen nastup. Da li spremaš možda neki poseban scenski nastup za Beoviziju?

Naravno da pripremam scenski nastup, jer to moja pesma zahteva. Za sada se koreografijom bavi tim profesionalaca i jedva čekam da saznam prve korake.

Šta bi za tebe značila pobeda na Beoviziji i put za Tel Aviv?

Sama pobeda na Beoviziji predstavljala bi ostvarenje mog sna i omogućila niz novih iskustava koja bi mi značila u daljoj karijeri.

Da li pratiš Evroviziju poslednjih godina i da li imaš možda neku omiljenu pesmu sa tog takmičenja?

Kao što sam već napomenula, pratim Evrosong i ima dosta pesama koje mi se dopadaju, ali je najveći utisak ostavila Loren sa pesmom „Euphoria“ (Švedska 2012).

Šta planiraš posle nastupa na Beoviziji? Da li ćeš možda objaviti još neku pesmu?

Ne volim da planiram unapred, ali mi je za sada definitivno cilj nastup na Evrosongu.

Šta bi poručila fanovima pred tvoj nastup na Beoviziji?

Očekujte neočekivano!

OGAE Srbija se zahvaljuje Sofiji na izdvojenom vremenu i želi joj puno uspeha na Beoviziji! Dok čekamo da ovogodišnje pesme budu objavljene, poslušajte Sofijinu pesm,,Tik tak“.