7SP_1702_(1)[1]

Beovizija 2019: Tamara Milanović – Čast mi je da učestvujem na festivalu kao što je Beovizija!

U susret Beoviziji 2019. imali smo priliku da razgovaramo i sa mladom i vrlo talentovanom Tamarom Milanović, koja je široj javnosti postala poznata nakon učešća u talent šou X faktor, gde je osvojila fantastično drugo mesto i pobrala pohvale od naših najistaknutijih pop pevača. Ona će sa pesmom „Reči nisu dovoljne“ pokušati da se domogne evrovizijske scene.

Pozdrav Tamara, prvo želim da ti čestitam na učešću na Beoviziji. Šta te je podstaklo da se prijaviš na konkurs?

HVALA!!! :) Pa odgovor na ovo pitanje je zapravo cela jedna priča o divnom poznanstvu sa kompozitorom numere, a započetom sasvim slučajno. Marcel je veliki fan Evrovizije dugi niz godina i sasvim slučajno je našao snimak moje audicije na youtube-u sa jednog od takmičenja na kojima sam učestvovala. Hvala nebesima na društvenim mrežama koje su nam pomogle u svemu od samog početka :)Tamara Milanovic

Da li si pratila ranija izdanja Beovizije i šta za tebe znači učešće na festivalu?

Nisam uspevala svaku da ispratim ali je svakako velika čast učestvovati i dobiti priliku na tako bitnoj manifestaciji u svojoj zemlji.

Na Beoviziji ćeš se predstaviti publici sa pesmom ,,Reči nisu dovoljne“. Šta nam možeš reći o samoj pesmi i pošto vidimo da je kompozitor stranac, da li će pesma biti drugačija od onoga što imamo prilike da slušamo na ovim našim prostorima?

Pesma je svakako drugačija od pop muzike koju imamo na domaćoj sceni, ali smo Marcel i ja pokušali da zvuk svakako približimo i damo joj “domaći pečat” u šta sam sigurna da će i publika prepoznati, a nadam se i uvažiti.

Šira publika je mogla da te upozna tokom tvog učešća u takmičenju X faktor, gde si osvojila visoko drugo mesto. Kakve su ti uspomene sa tog takmičenja i da li će ti možda to iskustvo pomoći na Beoviziji?

X Factor je svakako jedno od najvećih pevačkih ali i životnih iskustava koje sam imala sreće da okusim. Ima skoro punih 5 godina kako se ta emisija završila ali uvek volim da napomenem da sam tu naučila najviše o sebi, prebrodila mnoge strahove i shvatila koliko zapravo volim da pevam i nastupam. Tada sam govorila, a sada samo mogu da potvrdim da nas je taj šou samo pripremao za ono što dolazi kasnije, kao Beovizija recimo :)

Tokom takmičenja u X factoru mentor ti je bio Kiki Lesandrić, koji takođe ima iskustva na Beoviziji, kao kompozitor hita  „Romale romali“. Da li si se možda čula sa njim i da li ti je dao neki savet?

Kiki i ja smo nažalost izgubili kontakt u poslednjih par godina, delom zbog toga što sam ja neko vreme živela i radila u inostranstvu. Ko zna, možda nam se putevi opet ukrste u budućnosti.

Nakon X faktora i fantastičnog drugog mesta malo si se pritajila sa naše muzičke scene. Zašto smo čekali toliko dugo da te opet vidimo na nekom događaju?

Bila mi je potrebna pauza od svega, i krajem 2014. sam donela odluku da se preselim u Katar, što mi je donelo još lepih iskustava. Radila sam u agenciji za talente, imala tu sreću da u istoj i sama (kao talenat :) ) radim i kao model. Jedan od angažmana omogućio je da polovinom 2016. promenim posao i tako sam počela da radim na ozbiljnijim projetkima i organizaciji sajmova, izložbi i konferencija, gde sam čak na jednoj od njih imala čast i da nastupam.

Tamara Milanovic

Kako teku pripreme i da li spremaš možda neki scenski nastup za Beoviziju?

Ovih dana to je bukvalno jedino o čemu pričamo! Ljudima koji su imali do sada prilike da možda vide moje prethodne nastupe je možda poznato da je većina bila sa fokusom na samu kompoziciju, uz minimalne koreografije. Za sada je ideja da ni nastup na Beoviziji neće biti izuzetak. Imamo još vremena da smislimo svakako.

Šta bi za tebe značila pobeda na Beoviziji i put za Tel Aviv?

Prvenstveno bi naravno značilo najveću čast koju kao izvođač mogu da predstavljam svoju zemlju na pevačkom evropskom prvenstvu :) a s obzirom na to da ja jaaaaako volim da putujem, odlazak u Tel Aviv bi svakako bio sjajno iskustvo.

Da li pratiš Evroviziju poslednjih godina i da li imaš možda neku omiljenu pesmu sa tog takmičenja?

Pokušala sam da ispratim puno puta izdanja Evrovizije do sada i od izvođača koji su na mene ostavili najjači utisak i posle samih takmičenja su pored, naravno, naše Marije Šerifović tu i Loreen (Švedska), Lena (Nemačka) i Ermal Meta i Fabrizio Moro (Italija) ali i velike zvezde poput Celine Dion i sastava ABBA.

Šta planiraš posle nastupa na Beoviziji? Da li ćeš možda objaviti još neku pesmu?

Marcel i ja uveliko radimo na albumu od kad smo se upoznali krajem 2017. Ono što je interesantno je da smo u planu svakako imali objavu albuma početkom februara ove godine, ali smo iz opravdanih razloga morali sve da odložimo za sada :)

Šta bi poručila gledaocima i fanovima Evrovizije u Srbiji? 

Jako se radujem nastupu na Beoviziji i nadamo se da će i gledaoci i fanovi Evrovizije uživati u izvođenju koliko i mi :)

Hvala Tamari na izdvojenom vremenu i OGAE Srbija joj želi puno sreće na predstojećoj Beoviziji, a za sve koji nisu pratili Tamaru tokom takmičenja X faktor, mogu u videu ispod pogledati njeno prvo pojavljivanje na ovom takmičenju i da vide kako je žiri reagovao na njeno izvodjenje pesme „Don’t You Remember“ od Adel.

4 komentara

  1. Lyli

    Napokon prava osoba koja bi nas predstavila sigurna sam da ce pobediti ona je posebna, njene emocije, glas i vokal su jedinstveni

  2. MAJA Mak

    Fenomenalna je. Biće najbolja

  3. Slobo

    Napravite curi preuba pesmu, i pobediće sigurno…

  4. tm_fun

    Bilo bi divno da nas predstavlja bas ona!