a25c5d8e87685c3bd2793e5ca93144a66f826043cf8b393b3e8375771b03fea2

Beovizija 2019: Dženan Lončarević – „Zažmurite, slušajte pesmu i pratite svoje srce!“

Naš sagovornik je Dženan Lončarević, koji na Beoviziji 2019 nastupa sa pesmom „Nema suza“ u drugom polufinalu 28.2. pod rednim brojem 10.

Zdravo Dženane, na samom početku OGAE Srbija ti čestita na učešću na Beoviziji 2019.

Reci nam odakle inspiracija da se prijaviš za Beoviziju 2019?

Želja za učestvovanjem na Beoviziji postoji odavno, ali sam odlučio da to bude baš ove godine jer imam dobru pesmu koja šalje jaku poruku u svet.

ND7_1740Tvoja pesma za Beoviziju 2019 nosi naziv “Nema suza”. Pesma je naišla na veoma pozitivne reakcije, a nas zanima šta nam ti možeš reći o samoj pesmi, kao i o inspiraciji autorskog tima za pesmu?

Kompozicija koju su radili Željko Vasić i Dragan Čolaković „Nema suza“ ima ozbiljan koncept, sa veoma hrabrom porukom. Arhaična muzika se oslanja na Mokranjčeve rukoveti, a inspiracija za tekst bila je „Prokleta avlija“ Ive Andrića.

Mi sanjamo život bez suza i bez rata, to je poruka ove pesme.

Zažmurite, slušajte pesmu i pratite svoje srce!

Ima komentara da je tematika pesme preteška za festival kao što je Pesma Evrovizije. Šta nam možeš reći o tome?

Ne mislim da je pesma preteška za Evroviziju. Sama po sebi nosi određeni težinu zbog tematike koja je opevana, ali ona nosi poruku sa sobom, a to je da ne želimo rat i da želimo mir svuda.  Zar to ne bi trebalo da bude pesma koju će čuti ceo svet?

Mnogi te smatraju za glavnog favorita za pobedu na Beoviziji 2019. Da li sebe smatraš favoritom i koliko te to opterećuje?

Drago mi je što me ljudi vole, i što je bilo toliko pozitivnih reakcija na moje učešće i pesmu. Svi imamo podjednake šanse, a i ove godine ima dobrih pesama. Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim svim ljudima za svu podršku koju sam dobio prethodnih dva meseca, od kada je objavljen spisak učesnika.ž

Da li spremaš neki poseban nastup i da li nam možeš otkriti neke detalje? Hoće li se nastup453872a01caf253c399ff01822bb5fdf58d96aed4f43f98905b4dad256841664 na Beoviziji razlikovati od tvojih koncertnih nastupa?

Ovaj nastup će se razlikovati samo po tome što neću svirati gitaru niti je imati sa sobom. A voleo bih da ostanem tajanstven što se tiče svega ostalog, jer je ovo definitivno drugačije od svega onog što sam do sada radio. Evo, otkriću vam da će sa mnom na bini, biti i majka iz spota „Piješ sine“ koja je ostavila ogroman utisak na sve one koji su pogledali spot za tu numeru.

Možeš li nam reći ko je sve u tvom timu za ovogodišnju Beoviziju?

Proveren tim je uvek uz mene  :-) 

Željko Vasić, Dragan Čolaković i Mahir Salihodžić predstavljaju tim koji je uradio „Nema suza“, Harisu Dubici je prepuštena rediteljska palica, Ivana Rabrenović je stilista, Bobana Živanović moja desna ruka… Podrška će mi svakako biti i menadžer Ervin Salihbegović, ali i ekipa na bini koju ne bih otkrivao sada, to držimo u tajnosti  :-)

Da li planiraš snimanje spota za pesmu „Nema suza“?

Da, kada se sve ovo smiri, planiram da pesmu „Nema suza“ uradim i u nekom drugom aranžmanu koji ja imam u svojoj glavi, da više bude sevdalinka.

Na ovogdišnjoj Beoviziji imamo 24 kompozicije koje su raspoređene u 2 polufinala što Beoviziji daje malo veći takmičarski karakter. Šta misliš o konkurenciji i pesmama? Da li ti se sviđa neka pesma konkurencije?

Ima dobrih pesama i izvođača, neku su se i izdvojile, ali ne bih otkrivao koje su se meni posebno dopale da ne bih favorizovao nekoga. Svi imamo podjednake šanse za pobedu, i to čini jedno takmičenje. Najbitnije je da pobedi dobra pesma i da na najbolji mogući način predstavi našu zemlju u svetu.

Po tvom mišljenju šta je recept za uspeha na ovakvim takmičenjima?

Dobra pesma i malo sreće.

63be9c806b94f4112e7ed94d2e6bc3fe43d5a1352c55439ffdfac36d197539e7Šta bi lično tebi značila pobeda na Beoviziji i odlazak u Tel Aviv?

Ostvario bih jedan san.

Ako pobediš, na kom jeziku ćeš pevati u Tel Avivu?

Naravno, na srpskom.

Da li si pratio prošlogodišnju Pesmu Evrovzije? Kako ti se čini prošlogodišnja pobednička pesma i koja se pesma tebi izdvojila?

Pratio sam, prošle godine je pobedio performans a ne pesma.

Dopala mi se pesma Italijana.

Šta planiraš posle nastupa na Beoviziji? Da li ćeš možda objaviti još neku pesmu?

U planu je album, a pre njega trilogija pesama od kojih je već jedna “Piješ sine” izašla. Naredna pesma je “Ako pitaš”, fenomenalna balada, koja će svetlost dana ugledati u martu.

Šta bi poručio gledaocima i fanovima Pesme Evrovizije u Srbiji?

Pratite predstojeći Beosong, glasajte za najbolju pesmu a onda nakon toga, u maju bodrite Srbiju i možda baš mi, naredne godine budemo domaćini najvećeg muzičkog takmičenja!

Hvala na izdvojenom vremenu i želimo ti puno sreće i uspeha na Beoviziji 2019! 

Preslušajte pesmu „Nema suza“ sa kojom će Dženan nastupiti na Beoviziji 2019:

 

 

Izvor
  • Fotografije - privatna arhiva

Jedan komentar

  1. Vesna

    Odlično sa puno osećaja. Savršeno pevanje.