Nevena_Bozovic

Beovizija 2019: Nevena Božović – „Kruna“ je moja prva kantautorska pesma sa posvetom

OGAE Srbija nastavlja da razgovara sa učesnicima ovogodišnje Beovizije. Naša sagovornica ovog puta je uvek draga Nevena Božović, koja će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri Beovizije 28. februara, sa pesmom „Kruna“.

Zdravo Nevena, na samom početku OGAE Srbija ti čestita na učešću na Beoviziji 2019.

Hvala Vam!

Ti si veoma iskusna kao evrovizijski takmičar, predstavljala si Srbiju na Dečjoj Pesmi Evrovizije 2007, ali i na “velikoj Evroviziji” 2013. u grupi Moje 3 i jedni si izvođač koji je nastupao i na “maloj” i na “velikoj” Evroviziji. Kako sa ove vremenske distance komentarišeš ta dva nastupa? 

Moram da naglasim da je predstavljanje zemlje posebna odgovornost i čast, tako da sam oba puta isto pristupila. Na dečjoj pesmi Evrovizije sam osvojila treće mesto, i na to sam ponosna. Evrovizija je uvek dragoceno iskustvo tako da se radujem ovogodišnjoj Beoviziji i svom nastupu.

Tvoja pesma za Beoviziju 2019 nosi naziv “Kruna” čiji si ti kantautor. Pesma je naišla na veoma pozitivne reakcije, a nas zanima šta nam ti možeš reći o samoj pesmi, kao i o inspiraciji za pesmu? Da li je nekom posvećena?

Prva kantautorska pesma, sa posvetom. Imam veliku želju da je predstavim publici baš na Beoviziji, jer je “Kruna” pesma za veliku scenu. Aranžman je radio moj dugogodišnji saradnik, Darko Dimitrov. Srećna sam zbog komentara ljudi kako u našoj zemlji tako i od strane evrovizijskih fanova.

Da li spremaš neki poseban nastup i da li nam možeš otkriti neke detalje?

Znate da ja uvek „ćutim“ i ne otkrivam ništa (haha). Nastup ću sama osmisliti i biće nešto što se od mene može očekivati.

nevena-bozovicMožeš li nam reći ko je sve u tvom timu za ovogodišnju Beoviziju?

Imam ekipu  sa kojom radim duže vreme, tu je naravno Dimitrov kao aranžer, kreatorka Nevena Ivanović sa kojom sa osmislila nešto posebno za ovaj nastup.

Na ovogdišnjoj Beoviziji imamo 24 kompozicije koje su raspoređene u 2 polufinala što Beoviziji daje malo veći takmičarski karakter. Šta misliš o konkurenciji i pesmama?

Sve pesme su drugačije i to je dobro, ja uvek volim prvo uživo da čujem.

Po tvom mišljenju šta je recept za uspeha na ovakvim takmičenjima?

Niko nema pravi recept, treba pitati u našem slučaju Željka Joksimovića. Ipak, na Evroviziji pobeđuje autentičnost i nešto što nije rađeno na silu, baš suprotno, jednostavnost i uvek dobro pevanje.

Šta bi lično tebi značila pobeda na Beoviziji i odlazak u Tel Aviv?

Meni treću sreću.

Ako pobediš, na kom jeziku ćeš pevati u Tel Avivu?

Ja bih volela da to bude uvek srpski jezik.

Da li si pratila prošlogodišnju Pesmu Evrovzije? Kako ti se čini prošlogodišnja pobednička pesma i koja se pesma tebi izdvojila?

Jesam, ali se ne mogu baš setiti svih pesama. Pobednica jeste drugačija, ima dobar glas, ali ta pesma nije nešto što se meni lično dopada. Izvojila bih recimo Salvadora pobenika iz Portugala pre dve godine, kao i njegovu pesmu.

Koliko se po tvom mišljenju Pesma Evrovizije izmenila od tvog poslednjeg nastupa 2013. godine?

Pa i nije, desi da neke godine ima dosta dobrih pesama, nekada i ne, ali sve je isto.

Šta planiraš posle nastupa na Beoviziji? Da li ćeš možda objaviti još neku pesmu?

Radim na novim pesmama, ali mi je sada najbitnija promocija “Krune” kao i spota za tu pesmu.

Šta bi poručila gledaocima i fanovima Pesme Evrovizije u Srbiji?

Da glasaju za svog favorita, da ne bude posle  mnogo nazadovoljnih.

Hvala na izdvojenom vremenu i želimo ti puno sreće i uspeha na Beoviziji 2019.

Uvek je zadovoljstvo pričati sa Vama. Hvala puno!

Preslušajte pesmu „Kruna“ sa kojom će Nevena Božović nastupiti na Beoviziji 2019:

 

 

 

 

Jedan komentar

  1. Pera

    Jako loše, jako tanko…