jesc 2019 logo

Počelo je onlajn glasanje za Dečiju Pesmu Evrovizije 2019!

Kao i prethodnih godina i ovog puta gledaoci i ljubitelji Dečije Pesme Evrovizije, širom Evrope i sveta, mogu da glasaju za najbolju ovogodišnju pesmu preko zvaničnog sajta takmičenja. Sistem je takav da više nemamo SMS glasove, već glasove prikupljenje putem online platforme (koji čine 50% glasova) i stručnog žirija iz zemalja učesnica (takođe 50% glasova).

Svi koji žele mogu da glasaju na zvaničnom sajtu Dečije Pesme Evrovizije!

Onlajn glasanje ima dve runde. Prva runda je pre samog takmičenja koja traje od petka 22. novembra od 20h pa sve do subote 24. novembra do početka samog takmičenja.

Svi posetioci, sajta pre nego što glasaju, dužni su da pogledaju kratak video sa rekapitulacijom svih pesama odnosno proba učesnika. Svako može da glasa za minimum 3, a najviše 5 pesama, i ono što je novina, to je da svako može da glasa i za svoju zemlju!

Tako fanovi iz Srbije mogu da glasaju i podrže srpsku predstavnicu Dariju Vračević i pesmu „Podigni glas“. Druga runda onlajn glasanja trajaće tokom samog takmičenja i počeće nakon poslednje izvedene pesme i trajaće 15-ak minuta. Nakon toga sabraće se svi glasovi i oni će činiti 50% ukupnih glasova!

Celokupan način glasanja možete pogledati i u videu ispod!

Jedan komentar

  1. Darija vracevic

    Darija samo napred do pobede …