Foto: Thomas Hanses
Foto: Thomas Hanses

Poljska je ponovo pobednik Dečije Pesme Evrovizije! Srbija je zauzela 10. mesto!

Upravo je završena još jedna Dečija Pesma Evrovizije i saznali smo novog-starog pobednika. To je predstavnica Poljske. Naime na upravo završenom takmičenju poljska predstavnica Viki Gabor osvojila je ovo takmičenje sa pesmom „Superhero“ osvojivši 278 poena. Drugo mesto pripalo je predstavniku Kazahstana, dok je na trećem mestu predstavnica Španije. Naša predstavnica Darija Vračević osvojila je 109 poena što je bilo dovoljno za tek 10. poziciju.

Pobednička pesma Dečje Pesme Evrovizije 2019!

 

Što se tiče toka glasanja, prvo smo imali priliku da vidimo kako je glasao nacionalni žiri iz država učesnica ovogodišnjeg takmičenja. Na prvom mestu prema oceni žirija bio je predstavnik Kazahstana koji je dobio 148 poena. Na drugom mestu našla se pobednica takmičenja, predstavnica Poljske, koja je osvojila 112 poena, dok je na trećem mestu sa 108 poena bila predstavnica Španije.

Što se tiče Srbije, naša predstavnica je osvojila 46 poena, tj bila je 10. prema mišljenju žirija. Takođe interesantno je i to da smo dobili 12 poena od naših južnih suseda – Severne Makedonije.

Nakon što smo saznali glasove nacionalnog žirija, došli su na red i onlajn glasovi publike, koji su se ove godine kao i prethodne dve, skupljali onlajn putem u dva kruga glasanja. Na trećem mestu prema oceni publike bila je predstavnica Francuske koja je osvojila 84 poena, drugo mesto pripalo je predstavnici Španije koja je sakupila 104 poena. Najveći broj onlajn glasova dobila je pobednica takmičenja poljakinja Viki Gabor, koja  je osvojila 166 poena. Predstavnica Srbije je ovde prošla malo bolje i osvojila je 63 poena. Kako su organizatori objavili pristiglo je 3 770 000 onlajn glasova!

Kako izgledaju pojedinačni rezultati možete pogledati u tabeli ispod:

Inače ovo je prvi put u istoriji da jedna te ista zemlja pobedi dva puta za redom. Do sada to još nikome nije pošlo za rukom. A Što se tiče sledeće organizacije Dečje Pesme Evrovizije, ovde ne važi pravilo da pobednik automatski dobija domaćinstvo, tako da ćemo u narednom periodu tek saznati koja zemlja će biti domaćin. Mada šuška se kako bi to mogla opet biti Poljska. Naime generalni direktor poljske nacionalne televizije je pre takmičenja izjavio da ukoliko ponovo pobede da žele opet da organizuju takmičenje.

Što se Srbije tiče, glasove srpskog žirija čitala je naša pošlogodišnja predstavnica Bojana Radovanović, a glasovi srpskog žirija izgledaju ovako:

A što se tiče poena koja je srpska predstavnica dobila od nacionalnih žirija drugih država, oni izgledaju ovako:

Pogledajte nastup srpske predstavnice Darije Vračević!

Svi koji su propustili današnje takmičenje mogu da pogledaju ceo šou na zvaničnom YouTube kanalu takmičenja!

Jedan komentar

  1. Michal

    Poljska je hit!