amvon

Beovizija 2020: Amvon Duo i Biljana – Pesma ima važnu poruku o očuvanju prirode i podizanju ekološke svesti

Večeras vam predstavljamo Amvon Duo i Biljanu Đurđević, učesnike Bevoizije 2020. koji će se predstaviti pesmom „Raj“. Amvon Duo čine brat i sestra, Filip i Tina Amvon i oboje su završili Kraljevsku muzičku akademiju u Švedskoj. Inače Tina već ima beovizijskog iskustva, jer je prošle godine nastupala na Beoviziji sa pesmom „Oči“, koju je otpevala zajedno sa svojom majkom.

Biljana Đurđević je apsolvent na farmaciji. Muzikom se bavi od malena, a široj publici postala je poznata 2008. godine kada je bila finalistkinja šou programa Ja imam talenat.

Muziku i tekst za pesmu „Raj“ radila je Tina Amvon.

Pozdrav ekipo, na samom početku OGAE Srbija vam čestita na učešću na Beoviziji 2020. Ovo nije prvi put da gledamo nekog iz porodice Amvon na Beoviziji, ove godine ste u drugačijem sastavu, možete li nam se predstaviti i reći nešto o sebi?

Tako je, ja sam prosle godine nastupala sa mamom, a ove imamo jedan mladi, zanimljivi trio.  Filip i ja smo završili Kraljevsku muzičku akademiju, a Bilja je apsolvent na farmaciji, medjutim prijateljstvo i ljubav prema muzici su nas ponovo spojili i doneli jedan divan projekat.

Kako je došlo do saradnje sa Biljom?

Kao što sam već pomenula, mi smo dugogodišnji prijatelji i zaista je spontano došlo do saradnje, a sada kada se bliži Beovizija ponosni smo na ono što smo vam pripremili.

received_490056435232982

Pesma koju ćete izvesti na Beoviziji nosi naziv „Raj“ koju si ti napisala, pa šta nam možeš reći o pesmi i kako je nastala?

Tako je, ja sam idejni tvorac i pesmu sam napisala u jako kratkom vremenskom roku u naletu inspiracije. Sada sam sigurna da je ova pesma nešto više od onoga što sam na početku očekivala, ona ima jednu važnu poruku za naše i ljude širom sveta o očuvanju prirode i podizanju ekološke svesti.

Kako teku pripreme oko Beovizije i da li spremate neki poseban nastup?

Sjajno! Imamo divne ideje, realizujemo ih timski i do sad smo jako ponosni na urađeno. Posebno se zahvaljujemo Ani Ostojić koja nam je u najkraćem vremenskom periodu osmislila koreografiju za nas.

Šta očekujete od nastupa na Beoviziji i šta bi za vas značila eventualna pobeda na Beoviziji?

Očekujemo dobar plasman, ulazak u finale, a pobeda jeste bitna, ali ne i najbitnija. Mi želimo da poruka pesme bude prenešena i da se čuje, a i da nas i Srbiju uz eventualni odlazak u Roterdam, pokažemo u najlepšem svetlu.

Pošto ste učestvovali i prošle godine na Beoviziji, kako vam se čini ovogodišnje izdanje u odnosu na prethodno?

Bolje. Uložili smo snagu, napor i veliki trud da ovaj projekat iznesemo najbolje moguće.

Da li pratite Evroviziju i kako vi gledate na ovo takmičenje? Da li imate neku dragu pesmu sa ovog takmičenja?

Naravno, to je sada već tradicija, a što se ovogodišnje Evrovizije tiče, favorit nam je Doter i njena pesma „Bulletproof“ pa se nadamo da će pobediti i predstavljati Švedsku na Evroviziji, a mi je svim silama bodrimo.

Šta planirate nakon Beovizije? Da li ćete možda objaviti još neke pesme?

Naravno, nastavljamo u istom duhu. Ja ću nastaviti svoj produkcijski rad u Stokholmu, Filip će sa svojom grupom VAZDA nastaviti da promoviše tradicionalnu balkansku muziku inostrano, ali i kod nas, a Bilja će sa svojim bendom FRKA nastaviti sa nastupima i već sada je u pripremi jedna autorska kompozicija.

Šta bi poručili našim čitaocima pred vaš nastup na Beoviziji?

Poručili bismo slušaocima da je naša nada da pesma bude shvaćena, jer nam je važno prenošenje poruke ove pesme i podizanje svesti o pravim vrednostima.

OGAE Srbija se zahvaljuje Tini i ostatku ekipe na izdvojenom vremenu i želimo im puno sreće i uspeha na Beoviziji 2020. Amvon Duo i Bilja će nastupati u prvoj polufinalnoj večeri 28. februara, pod rednim brojm 11, a za sve koji do sada nisu čuli njihovu pesmu „Raj“ to mogu učiniti sada.

Beovizijski spomenar - Amvon Duo i Bilja

Jedan komentar

  1. Dusan

    Filip je sladak kao med, ja nisam prestao da zurim u njega tokom njihovog nastupa.