Foto: SVT / Stina Stjernkvist
Foto: SVT / Stina Stjernkvist

Eric Saade i The Mamas finalisti Melodifestivalena, poznati dueli za Drugu šansu

U Stokholmu je održano četvrto i poslednje polufinale Melodifestivalena, nakon kojeg su postali poznati svi direktni finalisti švedskog izbora za predstavnika na Pesmi Evrovizije. Iz večerašnjeg dela takmičena u finale su prošli švedski predstavnik 2011. godine Eric Saade i prošlogodišnje pobednice, grupa The Mamas. Oni će nastupiti u finalu 13. marta.

Iz poslednjeg polufinala u Drugu šansu su se plasirali Efraim Leo Clara Klingenström i oni će nastupiti ponovo već sledeće subote.

Na petom mestu se našla Tess Merkel, šesto mesto zauzela je Mustasch, dok je sedma bila Elisa.

Tokom večerašnjeg dela takmičenja za učesnike je glasalo 565.705 gledalaca, što je više nego tokom prvog polufinala, dok je za humanitarnu organizaciju Radiohjälpen prikupljena 682.171 švedska kruna (više od 7,8 miliona dinara).

Voditelji su, pored producenta Christera Björkmana, koji vodi sve takmičarske večeri, bili pevačica i glumica Pernilla Wahlgren i komičar i glumac Per Andersson.

Određeni dueli za Drugu šansu

Druga šansa (Andra chansen) će biti održana sledeće subote, 6. marta. Iz poslednjeg kvalifikacionog dela takmičenja mesto u finalu će obezbediti još četiri takmičara, pa će u finalu nastupi 12 učesnika ovogodišnjeg Melodifestivalena.

Osam takmičara koji su zauzeli treće ili četvrto mesto u polufinalima raspoređeni su u četiri duela tako da se ne mogu susresti oni koji su bili u istom polufinalu, kao i oni koji su zauzeli istu poziciju u polufinalu u kojem su se takmičili.

Produkcija takmičenja je, prema tim pravilima, odredila sledeće duele:

Duel 1: Alvaro Estrella – Lillasyster
Duel 2: Frida Green – Paul Rey
Duel 3: Eva i Ewa – Clara Klingenström
Duel 4: Klara Hammarström – Efraim Leo