Beovizija2022OK

Srbija 2022. bira pesmu na nacionalnom izboru

Tek što su se slegli utisci sa upravo završene 65. Pesme Evrovizije, stižu nam lepe vesti od urednice zabavnog programa RTS-a, Olivere Kovačević. Naime, tokom jučerašnjeg gostovanja u emisiji „Među nama“ televizije Nova S, ona je saopštila da je RTS odlučio da organizuje takmičenje putem koga ćemo odabrati predstavnika za sledeću Evroviziju koja će se održati u Italiji. 

Prema njenim rečima, konkurs će biti raspisan za oko 20 dana i trajaće do jeseni, odnosno do novembra, a samo takmičenje biće održano u februaru 2022. Pozvala je i mlade i stare, talentovane, da se pripreme, pa da na narednoj Beoviziji ili Pesmi za Evropu (još nije poznato kako će se takmičenje zvati) budemo u prilici da odaberemo zaista najbolju pesmu. Smatra da je to najpošteniji način da se odabere srpska pesma, kao i najlakši za RTS, a pošto u Srbiji nema dovoljno kreativaca, festival je dobra prilika da se na njemu nađu najbolje pesme autora spremnih da se takmiče. Ipak, izjavila je da razume stav većih zvezda da ne žele da se takmiče i rizikuju da možda ne pobede na domaćem takmičenju, a nju im niko ne može garantovati.

Ono što ljubitelje Evrosonga može da raduje je da je stav Radio-televizije Srbije da se Srbija nikad neće samostalno isključiti sa Evrovizije, odnosno da redovno treba da ima svog predstavnika na ovom takmičenju. Ove godine finale je gledalo 2.600.000 ljudi, uz rejting od 16,5%, odnosno šer od čak 43,1%. Istakla je da samo RTS može da bira predstavnika, ali kako nema zaposlene kompozitore niti ljude iz muzičkog sveta, nacionalni izbor je tu da se udruženim snagama dođe do kompletnog rešenja, odnosno izabere i predstavnik i pesma.

Što se tiče ove godine, zadovoljna je kako su nas članice grupe Hurricane predstavile, te da su bile logičan izbor kao pobednice prošlogodišnje Beovizije. Istakla je da je ova godina javni servis takmičenje najviše koštalo budući da su putni troškovi bili viši usled obaveze da svako boravi u zasebnoj sobi u hotelu, a visoki su troškovi i za pirotehniku koja se koristi tokom nastupa, jer se ona plaća i za svaku probu.

Pogledajte celo gostovanje Olivere