Foto: jesc.tv
Foto: jesc.tv

Počelo je onlajn glasanje za Dečju pesmu Evrovizije 2022. Glasajte za predstavnicu Srbije!

Ostalo je nešto više od jednog dana do početka Dečje pesme Evrovizije 2022. koja će se održati u Jerevanu, glavnom gradu Jermenije. Tim povodom sinoć je počelo i onaljn glasanje koje će trajati do nedelje – 16 časova, kada će početi prenos takmičenja.

Bez obzira gde se nalazite, možete besplatno da glasate na zvaničnom sajtu takmičenja – jesc.tv.

Možete glasati i za svoju zemlju (gledaoci iz Srbije mogu glasati i za Srbiju), ali je neophodno da glasate za još dve zemlje učesnice. Detaljne informacije u vezi glasanja možete pogledati u videu ispod.

Onlajn glasanje će imati dve runde. Prva runda glasanja počela je 9. decembra u 20 časova i trajaće do nedelje, 11. decembra do 16 časova, kada počinje prenos takmičenja. Druga runda glasanja, počinje nakon izvođe svih 16 takmičarskih kompozicija i trajaće dosta kraće – 15 minuta.

Onlajn glasovi će činiti 50% glasova, dok će preostalih 50% činiti glasovi nacionalnih žirija.  Svaka zemlja koja učestvuje na ovogodišnjem takmičenju, delegira pet članova žirija tako da dvoje čine deca, a da preostalo troje čine ljudi iz sveta muzike.

Direktan prenos Dečje pesme Evrovizije 2022. možete gledati u nedelju od 16 časova na RTS 2, RTS Planeti, Internet portalu RTS-a ili na zvaničnom YouTube kanalu takmičenja.

A dok svi čekamo početak takmičenja, možete pogledati kratak pregled svih 16 učesnika.

10 komentara

  1. Ljubinka

    Glasam za katarinu

  2. Marijana

    Severna Makedonija
    Srbija
    Fracunska

  3. zorana

    SRBIJA SRBIJA SRBIJA

  4. Stanko

    Srbija

  5. Ljubinka

    Super SRBIJA

  6. Ljubinka

    Srbija

  7. Nezira

    Glasam za Katarinu

  8. Ria van de Velde

    I have vote for Serbia and Katerina, her song Svet bez granica is one of my big favorites this year. Good Luck !!