Foto: ORF/Milenko Badzic
Foto: ORF/Milenko Badzic

Predstavljena evrovizijska lokomotiva

Da je Beč domaćin ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije biće vidljivo u celoj Austriji zahvaljujući dvema brendiranim lokomotivama, od kojih su jednu predstavili generalni direktor ÖBB Holdinga, Kristijan Kern i generalni direktor austrijske televizije ORF, Aleksander Vrabec. Svečanost je održana na novoj glavnoj železničkoj stanici u Beču (Hauptbahnhof Wien), a one će saobraćati zapadnom i južnom linijom.

Austrijske železnice ÖBB su postale nacionalni partner ORF-a za Pesmu Evrovizije i kao što smo ranije pisali, u okviru projekta „Eurovision Youth Contest“ biće zadužene za besplatan prevoz oko 8.000 školske dece do Beča, gde će prisustvovati prvoj generalnoj probi drugog polufinala, 20. maja. Osim toga, saradnja sa ÖBB-om uključuje i ekološki prihvatljive logističke usluge kako bi ceo događaj bio označen kao zeleni (Green Event). 

Kristijan Kern je izrazio zadovoljstvo što su postali partner takmičenja za mobilnost i istakao je da je prevoz vozom neutralan kada je u pitanju emisija ugljenika i ujedno i održiv. Aleksander Vrabec je rekao da je evrovizijski tramvaj, sada dobio dve velike sestre koje će pomoći da se mladi ljudi dovedu u Beč i ispuni misija zelene mobilnosti.

Za stanovnike Austrije, napravljena je posebna ponuda, pa je moguće kupiti pakete koji obuhvataju ulaznice za polufinala ili generalne probe polufinala i finala i povratne vozne karte austrijske železnice ÖBB iz unutrašnjosti zemlje do Beča. Cene ovih paketa idu od 42 evra naviše. Više o tome može se pronaći na railtours.at.

Fotografije sa promocije lokomotiva (Foto: ORF/Milenko Badzic)

 

Izvor
  • ORF