???????????????????????????????

Snimljen prvi deo srpske razglednice

Evrovizijske razglednice predstavljaju neizostavan deo celokupnog šoua i teško je zamisliti neku Pesmu Evrovizije bez dobrih razglednica. Pored toga što su neophodne kako se u direktnom prenosu ne bi videlo silaženje sa scene prethodnog i dolazak na scenu sledećeg izvođača, razglednice posebno za zemlju koja organizuje Pesmu Evrovizije, predstavljaju i stvar prestiža, ali i razvoj same ideje i motiva takmičenja.

Austrijska nacionalna televizija ORF, odlučila se na zanimljiv koncept. Ovogodišnje TV razglednice koje tradicionalno predstavljaju uvod u nastup koji sledi, sastojaće se iz dva dela. Prvi deo razglednica snima se u svakoj od 40 zemalja učesnica, dok će drugi biti sniman u svih devet austrijskih pokrajina, a glavni akteri su sami izvođači. One pokazuju uzbudljivo putovanje koje vodi od domovine izvođača, preko jedne lokacije u nekoj od devet austrijskih pokrajina do grada domaćina, Beča. Razglednice će obići planetu, od Islanda do Australije i od Gruzije do Španije. Početak TV razglednica je rezervisan za iznenađenje koje se priređuje izvođačima u njihovoj domovini. Naime, na ulaznim vratima dočekuje ih poklon koji donosi poštar, a koji sadrži pozivnicu za Austriju kojom se premošćuje put do te zemlje. Potom u Austriji svaki izvođač dobija poseban zadatak preko koga će stupiti u kontakt sa lokalnim domaćinima. Svaka aktivnost u razglednici predstavlja poseban aspekt života u Austriji, od kulture do sporta, od ekonomije do nauke, od tradicionalnog do modernog. One će biti šarene i moderne i na uzbudljiv način prikazuju sliku Austrije. Ovo TV putovanje se završava u Beču. Snimanje će se trajati do kraja aprila, a premijerno će biti prikazane tokom polufinala 19. i 21. maja, odnosno finala, koje je na programu 23. maja. Za produkciju razglednica zadužen je Gebhardt Productions, a koncept dolazi od Krisa Rajbera, Verene Soltic i Daniela Lvovskog u režiji Verene i Daniela.

Ekipa ORF-a danas je posetila i naš glavni grad, u cilju da snimi razglednicu sa našom predstavnicom Bojanom Stamenov. Naša ekipa je bila na licu mesta i pogledajte delić atmosfere sa snimanja srpske razglednice u našoj galeriji na dnu članka.

Nakon završetka snimanja Bojana je dala intervju za RTS, koji će biti emitovan u Beogradskoj hronici, gde je navela da su intenzivirane pripreme za nastup u Beču, da se radi na koreografiji, kostimu, ali i na snimanju pesme Ceo svet je moj na još nekoliko jezika. Naglasila je da smo sada i u fazi priprema za promotivni video spot za englesku verziju i da jedva čeka da vidi snimke koje će poslati fanovi širom Evrope. Podsećamo da su Evrovizijski tim Srbije i OGAE Srbija juče uputili poziv fanovima da snime video kako pevaju Beauty never lies i da se tako nađu u promotivnom spotu.

Za više fotografija kliknite na donji link.

2 komentara

  1. Dubravko

    Ne znam da li je ovo Bojanina kuca ili ne, ali mislim da bi bilo prigodnije da je razglednica napravljena pored neke etno kuce gdje bi se mogla promovisati kultura Srbije. Ipak na ovoj je kuci zardjala zeljezna konstrukcija sa popucalom stazom i davno ofarbanim vratima.

    • Nenad Pribak

      Vrata si izabrali ljudi iz ORF-a, jer im je to motiv prvog dela razglednice. Nekoliko dana su obilazili grad i izabrali sta im se najvise sviđa…kada se to izmontira, izgledaće puno bolje nego na slici.