Foto: RTS / S. Sarić; Body Art: Zuzana Veresky
Foto: RTS / S. Sarić; Body Art: Zuzana Veresky

Srbija peva na engleskom jeziku u Beču

Na jubilarnoj 60. Pesmi Evrovizije predstavnica Srbije Bojana Stamenov otpevaće pesmu na engleskom jeziku. Kao što smo pisali ranije, pesma nosi naziv „Beauty Never Lies“.

„Smatram da je pevanje pesme na engleskom jeziku ove godine odlična vest, jer će ceo svet moći da je razume. „Molitva“ je 2007. izvedena na srpskom jeziku, ali se od tada mnogo toga promenilo. Sada je vreme za pesmu na engleskom jeziku. Tekst je fantastičan, a Bojani to svakako pristaje“ – poručuje Vladimir Graić, kompozitor srpske pesme na Evrosongu.

„Srećna sam što ću ove godine Srbiju predstavljati na engleskom jeziku. Sada mi preostaje da dam svoj maksimum i celom svetu dočaram snažnu poruku koju ovom pesmom želimo da pošaljemo“ – kaže Bojana Stamenov, i dodaje – „Vreme je da sa mnom glasno kažete sebi i drugima da ste lepi, da ste drugačiji, da ste tu!“

Srbija nastupa na Pesmi Evrovizije u Beču u prvom polufinalu, 19. maja, uz direktan prenos na RTS-u.

Pogledajte zvanični promotivni video spot Srbije:

Promotivne fotografije (Foto: RTS / S. Sarić; Body Art: Zuzana Veresky)

Izvor
  • RTS

3 komentara

  1. Ivica

    Veoma mi je drago što će Bojana pevati na engleskom ! Odlična odluka kompzitora, RTS i cele ekipe! Nared Bojana ! :-)

  2. Aleksandar Saša

    Bravo!!!
    I Srbija „konja“ za trku ima!!!

  3. Vladimir

    Mislim da je ovo veoma losa ideja. Ono sto nas je izdvajalo od svih ostalih zemalja na Evroviziji je to sto smo pevali na svom jeziku. Ovako relativno prosecna pesma gubi na misteriji.

    Veoma sam razocaran i sada mi je potpuno svejedno kako cemo proci, jer uopste nemam osecaj da je u pitanju pesma iz moje zemlje.