Samo tačan pojam
Traži u naslovima
Traži u sadržaju
Traži u komentarima
Traži u člancima
Traži na stranama
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filtriraj po kategorijama
Albanija
Andora
Australija
Austrija
Azerbejdžan
Belgija
Belorusija
Blog
Bonus
Bosna i Hercegovina
Bugarska
Češka Republika
Crna Gora
Danska
Dečja Pesma Evrovizije
Estonija
Evrovizija 2015
Evrovizija 2016
Evrovizija 2017
Evrovizija 2018
Finska
Francuska
Grčka
Gruzija
Holandija
Hrvatska
Intervjui
Irska
Island
Italija
Izrael
Jermenija
Kipar
Letonija
Lični utisak
Litvanija
Luksemburg
Makedonija
Malta
Maroko
Mađarska
Moldavija
Monako
Nemačka
News in English
Norveška
OGAE vesti
Poljska
Portugalija
Rumunija
Rusija
San Marino
Slovačka
Slovenija
Španija
Srbija
Švajcarska
Švedska
Turska
Ujedinjeno Kraljevstvo
Ukrajina
Uncategorized
Vesti
Zemlje
LU2016_ES_SE

Lični utisak: Španija i Švedska

Španija je do sada učestvovala 56 puta na najvećem evropskom muzičkom takmičenju i ostvarila dve pobede, no već punih 47 godina čeka novu. Kladionice joj nisu naklonjene, te je vide na 17. mestu u večerašnjem finalu. Domaćim takmičenja, Švedska, može se pohvaliti sa istim brojem učešća i čak 6 pobeda. Mada je teško prognozirati kako će proći na domaćem terenu, kladionice kažu da Frans može da se nađe na visokom 5. mestu. Hajde da vidimo šta su rekli naši timovi za njihove pesme!

ŠPANIJA

Barei – Say Yay!

TIM POZNATIH

 • icon

  Bojana Stamenov

  Super cool pesma, Španci su me prijatno iznenadili. Biće ovo hit.Volela bih da ih gledam/slušam u finalu! I definetly SAY YAY!!!

  5,00 / 5,00
 • icon

  Marko Kon

  Dopada mi se. Sviđa mi se boja glasa. I aranžman. I atmosfera.

  5,00 / 5,00
 • icon

  Ana Mašulović

  Uuu meni se dopada ova pesma. Pogotovo glas ove devojke. Mnogo lepu boju ima. Samo, ja obooožavam španski i mnogo mi je žao što nije otpevana na njihovom jeziku.

  4,00 / 5,00
 • icon

  Aleksandar Filipović

  Drugačije, originalno, hitično… hit ovog leta u klubovima. Sjajna produkcija, ima smisao, početak i kraj.

  5,00 / 5,00
 • icon

  Natalija Milosavljević

  Ova pesma ima sve, a najmanje ima špansko u sebi. Ni jedan španski muzički ukras, pevačica na engleskom peva i to radi odlično. Međutim, od Španije se uvek očekuje Španija. Pa makar i špansko selo! Ne volim što se ove godine nisu držali sebe i svog jezika i nota…. Oni su prosto najbolji kada su svoji.

  3,50 / 5,00
 • icon

  Danijel Pavlović

  Lepo peva devojka, odlična je. Pesma nije loša takođe, naprotiv… Super. Vrlo dobro! Geta na neki dozirano slatko pošećeren samo malo ESC način…. Super. Petica.

  5,00 / 5,00

TIM EVROPESMA.ORG

 • icon

  Nenad Pribak

  Obično mi se španske pesme sviđaju, ali ova me ne dotiče ni malo, čak me nervira u nekim momentima. Mislim da neće dobro proći.

  2,00 / 5,00
 • icon

  Stefan Đorđević

  Ova pesma može da uspe jedino sa jednako energičnim nastupom. U suprotnom, progutaće je ostale brže pesme.

  4,00 / 5,00
 • icon

  Ivan Simonović

  Krajnje zanimljiva pesmica iz Španije. Kažem pesmica, jer zaista to jeste. U pesmi se glas ne ističe preterano, a sam aranžman nije na najvišem nivou. S druge strane, pesma je hitična i brzo ulazi u glavu, što verujem da je bio primarni cilj autora i zbog toga je ocena malo viša.

  3,00 / 5,00
 • icon

  Miloš Savić

  Španija nam donosi veselu, hitičnu pesmu. Pretpostavljam da će razmrdati publiku u areni i ostvariti solidan plasman.

  4,00 / 5,00
 • icon

  Denis Milović

  Sviđa mi se, za dens podijum je fantastična stvar. Uspeva da me motiviše dok je slušam, ostavlja pozitivan utisak nakon slušanja.

  4,00 / 5,00
 • icon

  Slavomir Đurić

  I stigosmo do najprecenjenije pesme ove godine. Previše agresivno i nabacano, ali opet definitivno moderno. Mislim da neće dobro proći kod žirija. I da, Malta je tražila svoju koreografiju iz 2012. godine nazad…

  3,50 / 5,00
 • icon

  Đorđe Majstorović

  Nije mi bila među favoritima na španskom izboru ali mi je vremenom postala odlična, pogotovo ova nova verzija. Ne znam ni ja koliko godina za redom Španija kod mene u vrhu, a što se mene tiče, ovo je jako potcijenjena zemlja na Evroviziji. Vidjećemo hoće li se šta promijeniti u Stokholmu.

  5,00 / 5,00
 • icon

  Miljan Tanić

  Sećam se istovremene euforije i mržnje kad je ovo odabrano… opet moderno nešto, veselo… i svakim slušanjem sve bolje. Videćemo šta će uraditi na licu mesta.

  5,00 / 5,00
 • icon

  Vladimir Jovanović

  Španija u poslednjih nekoliko godina ima dobre pesme za koje se misli da će napraviti dobar rezultat a one ipak budu pri dnu tabele. Nadam se da se ovo neće desiti i sa ovom pesmom. Pesma je bržeg ritma, pamtljiva je i ima tu neku modernu notu, ali sve zavisi od njenog nastupa i za očekivati je da bude na sredini tabele.

  5,00 / 5,00
 • icon

  Leo Brkanlić

  Pesma podseća na mnoge svetske hitove koji dolaze sa ovog govornog područja i to je najveći plus, a najveći minus je što pesma dosadi nakon određenog broja slušanja. Međutim, pošto publika koja glasa većinom tada po prvi put čuje pesme mislim da Španija može da zabeleži jedan sasvim solidan rezultat.

  3,50 / 5,00
 • icon

  Oliver Kolundžija Rainbird

  Barei je tako dobra pevačica uživo i „Say Yay“ je jedan od najzaraznijih pesama ove godine. Ceo nastup pesme ostaje u glavi, posebno koreografija.

  4,00 / 5,00
 • icon

  Stefan Resimić

  Ja ovde uošte ne vidim ni jedan razlog zašto bi ova pesma mogla da ostvari neki dobar rezultat. Španija je još jedna u nizu zemalja koja se odrekla svog jezika ove godine i šalje pesmu na engleskom. Zašto? :(

  2,00 / 5,00
 • icon

  Saša Blagojević

  Moj apsolutni favorit ove godine je upravo Španija, moderna stvar, zarazna i za pevanje i đuskanje. Nadam se da bi mogla da uđe u trku za pobedu samo ako i nastup bude adekvatan.

  5,00 / 5,00

Tim poznatih

Prosečna ocena:4,58

Tim Evropesma.org

Prosečna ocena:3,85

ŠVEDSKA

Frans – If I Were Sorry

TIM POZNATIH

 • icon

  Bojana Stamenov

  ŠveCka… bljuc… ove godine… mooooonotono… a domaćini ste brate, .dajte nam nešto aman.

  2,00 / 5,00
 • icon

  Marko Kon

  Jako dobro. Aranžman opasan, pevanje jako dobro. Baš mi se sviđa.

  5,00 / 5,00
 • icon

  Ana Mašulović

  Šveđani su svake godine dobri, tako i ove. Dečko je mlad, ali pun energije koja izbija iz njega dok nam dočarava ovu pesmu, pa nije ni čudno što je ovako jednostavno odrađen nastup, što po mom ukusu i mišljenju ide uz njega i ovu numeru. Savršeno :).

  5,00 / 5,00
 • icon

  Aleksandar Filipović

  Dosadno.

  2,00 / 5,00
 • icon

  Natalija Milosavljević

  Budući da jedino Švedska šalje pravu tinejdž zvezdu ala Dzastin Biber, ne bi me uopšte iznenadilo da odbrane titulu. Dečak ima toplu tinejdz priču koja je već zaludela svet. Spot je vrhunski urađen i sve su šanse da se domaćini visoko kotiraju i ove godine.

  5,00 / 5,00
 • icon

  Danijel Pavlović

  Ja volim Šveđane. Nije neka pesma koja bi mene oborila, ali pristrasan sam.

  5,00 / 5,00

TIM EVROPESMA.ORG

 • icon

  Nenad Pribak

  Nekako nije uobičajeno da od Švedske ne dobijemo švedsku pesmu. Ovo nije loše, ali mislim da će se naći nakon desetog mesta.

  3,00 / 5,00
 • icon

  Stefan Đorđević

  Mlađani Frans barata scenom fenomenalno, ima predivan izgovor engleskog, ali pesma vrlo brzo dosadi.

  4,00 / 5,00
 • icon

  Ivan Simonović

  Pošto sam pratio Melodifestivalen, smatram da je Frans ovde zbog stare slave koju je stekao u Švedskoj kada je imao sedam godina. Ova pesma ima moderan prizvuk i aranžirana je u stilu koji je trenutno popularan u svetu muzike, ali mislim da se neće izdvojiti na Evroviziji i da je promašaj što je domaćin odabrao ovu pesmu.

  2,50 / 5,00
 • icon

  Miloš Savić

  Ne dopada mi se ovogodišnji izbor Šveđana. Imali su više boljih kandidata za titulu najboljeg na Melodifestivalenu, a oni su odabrali dečka koji mi izgleda nezainteresovano za bilo šta oko sebe. Ipak, zbog neobičnog pristupa i ležernosti u nastupu, ovo može fino da prođe.

  2,50 / 5,00
 • icon

  Denis Milović

  Oni koji me poznaju, znaju da neću prežaliti što pesma „Constelation Prize“ nije pobedila na Melodifestivalenu, jer bi mi u tom slučaju Švedska bila u krugu užih favorita. Fransova pobeda me nije iznenadila, jer je trend ovakvih pesama prisutan u današnje vreme i verujem da će dobro proći i na Evrosongu, odnosno i kod žirija i kod publike koja glasa, jer se ističe od konkurencije.

  4,00 / 5,00
 • icon

  Slavomir Đurić

  Ravno, a jako prijatno… Nenametljivo, a poželim opet da pustim pesmu. Ovo je ono što niko ne bi preskočio na radio stanicama i mislim da će publika nagraditi pesmu velikim brojem poena. Bravo za Šveđane jer zaista znaju da pošalju nešto moderno.

  4,50 / 5,00
 • icon

  Đorđe Majstorović

  Volim da je slušam i pjevušim ali ovo je pravi primjer onoga o čemu sam pričao ranije za neke pjesme – moderna radijska pjesma koja ne može da ispuni veliku scenu i postaje dosadna nakon nekog vremena. Evo, nastup sa Melodifestivalena sam upalio dva puta samo – a nijednom nisam odgledao duže od jedne minute. Valjda neće biti tako dosadno i u finalu.

  4,50 / 5,00
 • icon

  Miljan Tanić

  Švedska ili pogodi ili promaši, a kad promaši, to je kolosalno. Dosadno, bledo, i dečko ne peva, nego recituje (čak i Boris Novković, čuveni recitator, spram njega stvarno peva)… ne razumem sveopštu pomamu za ovim.

  1,00 / 5,00
 • icon

  Vladimir Jovanović

  Jedna prosečna pesma, koja je nepravedno na 2. mestu kladionica. Ako budu u prvih 20 neka budu srećni.

  3,00 / 5,00
 • icon

  Leo Brkanlić

  Kao prvo moram reći iako to i vrapci na grani znaju da je totalna misterija kako je ova pesma pobedila kod Šveđana pored onoliko pesama koje su mogle među prve tri na tabeli. Daleko od toga da će ova pesma loše proći čak mislim da može i u prvih deset. Ima nešto što hvata na prvu loptu i verovatno će to privući glasače da baš njima daju svoj glas.

  3,00 / 5,00
 • icon

  Oliver Kolundžija Rainbird

  Ova pesma po mom mišljenju je prilično dosadna i zvuči više kao da pevač recituje tekst pesme, a ne da peva. Jedna pozitivna stvar u pesmi je da je refren nezaboravan, ali osim toga ne sviđa mi se pesma previše.

  1,00 / 5,00
 • icon

  Stefan Resimić

  SVT i Švedska stvarno ne žele da pobede na domaćem terenu. To su dokazali izborom ove pesme, a setimo se da je tako bilo i 2013. Uglavnom, meni je ovo totalno ravno, nit smrdi, nit miriše. Uopšte ne zaslužuje tako visoku poziciju kod kladionica.

  1,50 / 5,00
 • icon

  Saša Blagojević

  Simpatična moderna pesmica, koja može postati radio hit širom Evrope. Za moj ukus previše savremena, ali mislim da će Frans privući horde novih fanova i glasača.

  4,00 / 5,00

Tim poznatih

Prosečna ocena:4,00

Tim Evropesma.org

Prosečna ocena:2,96

Čekamo vaše utiske ovde ili na forumu. Uskoro slede i poslednji komentari, za Ujedinjeno Kraljevstvo i Francusku!