LU2021-ES-FR

Lični utisak – Španija i Francuska

Poslednjeg dana Ličnog utiska, analiziramo i poslednje pesme koje su direktni finalisti – predstavnike Španije i Francuske.

5. Španija – Voy a quedarme Blas Cantó

Jovan Radomir:

Lepa balada. Ja volim da slušam pesme na španskom i imam osećaj da sam čuo ovu pesmu 100 puta, pošto je ovo nekakav španski kalup. Soldino ali prolazno. Ne ostavlja neki jači utisak.
OCENA: 3

Sashka Janx:

Kvalitetno, tipično melodično i španski emotivno. Sjajno peva i meden je, velika pesma, odlično. Ali pošto je već viđeno, samo zato manja ocena. Ništa se zapravo nije desilo. Tu je ono o čemu trubim, ima dobrih pesama, ali ostanu neprimetne u celog gunguli. A to je za ESC minus.
OCENA: 4

Igor Simić:

Ako se dobro sećam, prošle godine mi se nikako nije dopala pesma. To se ove godine nije promenilo…
OCENA: 3

Darija Vračević:

Kao i Francuska i Španija peva na svom jeziku, što je i razumljivo, jer su divna oba jezika i divno zvuče u pesmi. Dopada mi se  pesma, ali takođe mislim da nije za ovaj festival, više mi zvuči kao neka završna numera iz nekog filma. Kada bih ocenjivala pesmu kao pesmu, dobila bi najvišu ocenu, ali pošto po meni nije za Evroviziju, onda je ocena 3,5.
OCENA: 3.5

zalagasper:

Sviđa nam se što je na španskom jeziku. Izuzetno lepa, i nežna pesma.
OCENA: 4

PROSEČNA OCENA: 3.5

6. Francuska - Voilà - Barbara Pravi

Jovan Radomir:

Lepa pesma sa emotivnim elementima, ali nažalost me uspavljuje. Ovo je pesma koju rađe da slušam u nekom parsikom kafiću uz čašu dobrog vina, nego na sceni u Roterdamu.
OCENA: 3

Sashka Janx:

Masterpiece. Nije moj prvi izbor među sličnima ove godine. Ali vrhunski, i pesma, i ona – lepotica, emocija, aranžman, pevanje, izraz, pa… Sve. U odnosu na jutjub preglede i ESC fanove koji vole đuskalice, ovo će uživo odvaliti. Kraj bih jedino malo drugačije, ali samo je 3 minuta dozvoljeno. Ovo je isto pesma koja ima život za sebe, vanvremensko je. Žao mi je što finalisti ne nastupaju dva puta. Mislim da je efektnije za sve. Na stranu pravila ESC i nejednaka prava, jer, tradicija i sticaj okolnosti tako nalažu. Ali bilo bi lepo da imaju dva pojavljivanja zbog publike.
OCENA: 5

Igor Simić:

Možda sam se umorio od ovoliko pesama. Ili me jednostavno ovo ne inspiriše da napišem bilo šta. Sviđa mi se drama, ne sviđa mi se pesma. Refren interesantnan. Ovo je za mjuzikl ne za ESC.
OCENA: 3

Darija Vračević:

Jako lep glas, čujem neku tugu u njenom glasu… Dopada mi se pesma, iako ne razumem reči, ova pesma izaziva u meni neke tužne emocije…. Zvuči kao numera iz nekog filma…Takođe bih, da je ocenjujem kao pesmu, a ne kao pesmu za ESC, dala najvišu ocenu.
OCENA: 4.5

zalagasper:

Sviđa nam se što peva na francuskom, kao i njen glas, sam po sebi. Tok pesme je zaista predivan.
OCENA: 5

PROSEČNA OCENA: 4.1