LU2021-NL-GB

Lični utisak – Holandija i Ujedinjeno Kraljevstvo

Poslednjeg dana Ličnog utiska, analiziramo pesme koje su direktni finalisti. Hajde da vidimo kako su se našoj ekipi poznatih dopali predstavnici Holandije i Ujedinjenog Kraljevstva.

3. Holandija – Birth of a New Age Jeangu Macrooy

Jovan Radomir:

Skroz ok pesma. Podseća me na švedskog izvođača Tuseta i njegovu pesmu. Malo previše monotona pesma da bi ostavila neki jači utisak i plasman.
OCENA: 2.5

Saška Janx:

Vrhunski, njega volim od prošle godine. Dosta je sve na nasleđu koje nije Holandija, ali nema veze, izvođačevo je I veliki respect što su to tako uradili. Mislim da će biti super i uživo za ESC. Zemlje domaćini uvek imaju problemčić svake godine, ali ovo je apsolutno za finale kvalitetom, a i pamti se. Bar je meni ostalo, jer ne znam jezik, kao “ješćemo brokoli”. Šalu na stranu, baš je radost, Diznijevski kao soundtrack, ali nije mi cheesy.
OCENA: 5

Igor Simić:

Ne znam šta mislim o ovome. Podeljen sam. Sviđaju mi se neki momenti, sa druge strane nije mi preterano interesantno.
OCENA: 3.5

Darija Vračević:

Zvuči kao numera iz nekog mjuzikla. Podsetio me je malo video na film “The greatest showman”.
OCENA: 3.5

zalagasper:

Jedna snažna pesma, glas izuzetno lep. Drago nam je što je uključio još jedan jezik na Evroviziju!
OCENA: 4.5

PROSEČNA OCENA: 3.8

4. Ujedinjeno Kraljevstvo - Embers - James Newman

Jovan Radomir:

Brittianks radio pop. Deseta pesma na bilo kojem albumu nekog boybenda. Nažalost ova pesma ne bi bila izabrana za single. Jasno zbog čega.
OCENA: 2.5

Saška Janx:

Opet industrija! Dosadiću sa komentarima. Ali pošto UK često ima neke đene đene predstavnike i pesme, ovo je sjajno! Moderno, đuskanjac, njegov vokal presjajan, ta farba, način. Super je. I baš zato jer napokon UK sa nečim ovako odličnim, petica.
OCENA: 5

Igor Simić:

Zaista nije loše, ali nije me preterano dirnula. Britanci znaju šta je pop muzika. Ceo svet praktično uči od njih kako se to radi. Ceo fazon ove pesme je produkcijski.
OCENA: 4

Darija Vračević:

Dopada mi se ritam pesme, ali takođe ne zvuči evrovizijski.
OCENA: 3.5

zalagasper:

Zabavna pesma.
OCENA: 3.5

PROSEČNA OCENA: 3.7