Samo tačan pojam
Traži u naslovima
Traži u sadržaju
Traži u komentarima
Traži u člancima
Traži na stranama
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filtriraj po kategorijama
Albanija
Andora
Australija
Austrija
Azerbejdžan
Belgija
Belorusija
Blog
Bonus
Bosna i Hercegovina
Bugarska
Češka Republika
Crna Gora
Danska
Dečja Pesma Evrovizije
Estonija
Evrovizija 2015
Evrovizija 2016
Evrovizija 2017
Evrovizija 2018
Finska
Francuska
Grčka
Gruzija
Holandija
Hrvatska
Intervjui
Irska
Island
Italija
Izrael
Jermenija
Kipar
Letonija
Lični utisak
Litvanija
Luksemburg
Makedonija
Malta
Maroko
Mađarska
Moldavija
Monako
Nemačka
News in English
Norveška
OGAE vesti
Poljska
Portugalija
Rumunija
Rusija
San Marino
Slovačka
Slovenija
Španija
Srbija
Švajcarska
Švedska
Turska
Ujedinjeno Kraljevstvo
Ukrajina
Uncategorized
Vesti
Zemlje
LU2016_GB_FR

Lični utisak: Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska

Za sam kraj analiziranja ovogodišnjih pesama, ostavili smo Ujedinjeno Kraljevstvo i Francusku, dve zemlje sa dugom tradicijom učešća – čak 59 puta. Britanci su pobedili 6 puta, a Francuzi 5. Prvima ne cvetaju ruže poslednjih godina, a kladionice im sad predviđaju solidno 15. mesto, dok je Francuska u užem krugu favorita za pobedu i trenutno se nalazi na 4. mestu.

UJEDINJENO KRALJEVSTVO

Joe & Jake – You’re Not Alone

TIM POZNATIH

 • icon

  Bojana Stamenov

  Englezi inače gledaju na Evroviziju kao na jednu veliku muzičku šaradu i po onom što sam propratila poslednjih desetak godina pošalju nekog samo da bi ga poslali… isto je i ove godine…. no comment više.

  2,00 / 5,00
 • icon

  Marko Kon

  Sad već obožam način na koji se UK bruka po ESC. Ovo i nije toliko loše koliko umeju.

  3,00 / 5,00
 • icon

  Ana Mašulović

  Pa… tipično nekako za Veliku Britaniju. Nešto mi ne ulazi pesma u uši.

  3,00 / 5,00
 • icon

  Aleksandar Filipović

  Ništa spektakularno.

  2,00 / 5,00
 • icon

  Natalija Milosavljević

  Odlična kompozicija i za tinejdžerke prava poslastica. Taman sam pomislila da niko nije mislio na One direction pomamu, dok nisam videla da su pametni Britanci poslali upravo ovaj kalup. Momci su slatki i devojčice će odlepiti za njima. A evo i ja ću.

  4,50 / 5,00
 • icon

  Danijel Pavlović

  Onako…. Simpa, sladunjavo…… Šta znam, nije loše.

  3,00 / 5,00

TIM EVROPESMA.ORG

 • icon

  Nenad Pribak

  E stvarno ovo Ujedinjeno Kraljevstvo kad misliš da nema gore onda se iznenadim i shvatim da svake godine mogu sve gore (sem ponekad). Mislim da je ova pesma sramota za zemlju sa tako razvijenom muzičkom scenom.

  1,00 / 5,00
 • icon

  Stefan Đorđević

  Britanci, uozbiljite se. Setite se teksta svoje pesme kada budete bili na začelju tabele tokom glasanja.

  2,00 / 5,00
 • icon

  Ivan Simonović

  Dosadno, šablonski i previše predvidljivo. Ova pesma mi je više za High School Musical nego za Pesmu Evrovizije. Baš mi je idealna za odjavu nekog tinejdžerskog filma.

  2,50 / 5,00
 • icon

  Miloš Savić

  Dosadna generička pesmica koja je zalutala na Evroviziju jer su Britanci poslednjih godina veoma neozbiljni kada je pristup ovom takmičenju u pitanju. Može da se posluša, ali tako da na jedno uvo uđe, a na drugo odmah izađe i ne ostavi nikakav trag.

  1,50 / 5,00
 • icon

  Denis Milović

  „Limunada“ , tako moj prijatelj zove pesme sa onim prepoznatljivim ESC prizvukom. Ja bih ovu pesmu nazvao limunadom. Ok su oni, imam utisak da bodre jedan drugog dok pevaju ovu pesmu, ali pesma im je baš prava limunada, i to bez šećera.

  3,00 / 5,00
 • icon

  Slavomir Đurić

  Sve u vezi ove pesme mi je ne. Ima mi neki osećaj fejk radosti u sebi. UK maši iznova i iznova.

  2,00 / 5,00
 • icon

  Đorđe Majstorović

  Nije loše, ok tinejdžerska pop pjesma koju, za razliku od Danske, i pjevaju tinejdžeri pa je zato i utisak nešto bolji. Opet, mislim da ih ponovo čeka jedno od poslednjih mjesta s desne strane tabele.

  3,00 / 5,00
 • icon

  Miljan Tanić

  Još jedan generički naziv pesme, generička grupa dva „slatka“ momka, moderan ritam, sve zajedno dosadno. Sledeći.

  2,00 / 5,00
 • icon

  Vladimir Jovanović

  Dosadna „tinejdžerska“ pesma.

  2,00 / 5,00
 • icon

  Leo Brkanlić

  Očekivao sam da će Britanci ove godine imati mnogo bolju pesmu nakon što su najavili da organizuju nacionalno finale. Međutim dobili smo još jednu sasvim solidnu pesmu u moru ostalih. Pesma je slušljiva, ali sve iznad dvadesetog mesta na tabeli će biti iznenađenje.

  3,00 / 5,00
 • icon

  Oliver Kolundžija Rainbird

  Ova pesma je prosečna, mislim da su Joe i Jake dobri pevači, ali njihova pesma nije interesantna i ne ostaje u pamćenju osim par linije iz refrena.

  2,00 / 5,00
 • icon

  Stefan Resimić

  BBC se konačno vratio festivalskom izboru. Izabrano je šest ispodprosečnih pesma, gde je srećom pobedilo najmanje zlo, ali ovo je veoma, veoma daleko od kvalitetne pesme koju nam može servirati britanska muzička industrija.

  2,50 / 5,00
 • icon

  Saša Blagojević

  Najslabija pesma od direktnih finalista, ali ne i loša. Simpatični su ovi momci i vidi se da žele da ostave utisak. U svakom slučaju UK je čak napravila i pomak s ovom pesmom.

  3,00 / 5,00

Tim poznatih

Prosečna ocena:2,92

Tim Evropesma.org

Prosečna ocena:2,27

FRANCUSKA

Amir – J’ai cherché

TIM POZNATIH

 • icon

  Bojana Stamenov

  E ovo je lepa pesma za finale. Prošle godine živa šteta beše što su kao jedna od zemalja osnivača bili u finalu… ove godine, radovaću se da ih slušam!!!

  5,00 / 5,00
 • icon

  Marko Kon

  Još jedan od mojih favorita. A i zamislite ESC 2017 u Parizu :)

  5,00 / 5,00
 • icon

  Ana Mašulović

  Odlična! Dopada mi se pesma kao i spot za pesmu, i veoma mi se sviđa poruka. Bravo!

  5,00 / 5,00
 • icon

  Aleksandar Filipović

  Zanimljiva pesma, aranzman, izvođač i spot.

  4,00 / 5,00
 • icon

  Natalija Milosavljević

  Favorit za pobedu i jedan od retkih ove godine za kog se može reći da je svetski odradio svoj posao. Sa Francuskom ove godine nema zezanja, ako su poradili na glasačkom telu, mogli bi da pobede.

  5,00 / 5,00
 • icon

  Danijel Pavlović

  Veoma prijatno iznenađenje. Odlično. Super fazon, super forma, super sve stvarno… Odlično je, bez obzira na dosta puta viđen refren i fazon, super mi je ovo.

  5,00 / 5,00

TIM EVROPESMA.ORG

 • icon

  Nenad Pribak

  Dobra pesma, ali ne toliko da izaziva buru oduševljenja, naročito kod fanova. Liči mi na Švedsku pesmu iz 2013. godine. Da se ja pitam ovo sigurno ne bi bio pobednik.

  3,00 / 5,00
 • icon

  Stefan Đorđević

  Ne razumem opsednutost fanova i kladionica ovom pesmom. Užasno mi je iritantno kada pevač koji ne zna engleski peva na tom jeziku.

  3,00 / 5,00
 • icon

  Ivan Simonović

  Ova pesma je jako interesantna, a aranžman je rađen prema standardima koji su sada aktuelni u svetu muzike. Ima hitične elemente i zaista brzo ulazi u glavu. Svakako jedan od favorita za pobedu.

  4,50 / 5,00
 • icon

  Miloš Savić

  Odlična, moderna pesma koja je spremna za vrh tabele. Amir ima sjajnu kompoziciju, on je dosta dobro izvodi, drži pažnju i uz malo sreže, može se lepo plasirati. Jedna od pesama koje ču sigurno i nadalje slušati.

  5,00 / 5,00
 • icon

  Denis Milović

  Pobediti neće. Na pomen ove pesme to mi uvek bude prva rečenica. Moje duboko uverenje je da je ova pesma radio-friendly, kako mnogi vole da se izraze, i mislim da će se to najbolje videti posle nastupa uživo. Amir ovu pesmu neće moći da podigne na neki viši nivo, na nivo koji će nas ubediti da on može da pobedi. Njemu fali pobednički mentalitet, odnosno ovoj pesmi. Pesma je dobra, ali „ne vidim konfete“.

  4,00 / 5,00
 • icon

  Slavomir Đurić

  Odlična pesma i harizmatični Amir daju šansu Francuskoj da ugleda top 5 posle mnogo godina. Savremeno, hitično i energično.

  5,00 / 5,00
 • icon

  Đorđe Majstorović

  Volim ovu pjesmu, pozitivna, zarazna, pjevljiva… Veliki favorit jeste, ali oni nastupi uživo koje sam vidio me nisu ubijedili u to da će da pobijedi, iako se ne bih se žalio ni da se to desi jer mi se pjesma itekako sviđa. Kao i španske, i francuske pjesme sa Evrovizije volim (skoro) svake godine i mislim da su mnogo puta zaslužili bolje plasmane.

  5,00 / 5,00
 • icon

  Miljan Tanić

  Još jedna od modernih pesama koje kao da je producirao Avicii (valjda mu se dodvoravaju kad već idu u Švestoniju, zemlju obećane muzike)… I za ovim odlepljuju svi, samo što ovde i bolje razumem zašto. Nije da sam odlepio, ali ok je.

  4,00 / 5,00
 • icon

  Vladimir Jovanović

  Zanimljiva pesma sa dosta potencijala, mada bojim se da ce na sceni izgubiti svoj kvalitet i da ce izgledati kao jedna prosečna pesma.

  3,50 / 5,00
 • icon

  Leo Brkanlić

  Iako se mnogi čude zašto se ova pesma nalazi tako visoko na kladionicama i raznim glasanjima razlog je sasvim jednostavan. Pesma podseća na mnoge svetske hitove na francuskom jeziku koji su aktuelni poslednjih godina i koji su vratili ovaj jezik na velika vrata. Ako budu imali dobar nastup mislim da Francuska posle mnogo vremena može među prvih pet i to na levoj strani tabele.

  4,00 / 5,00
 • icon

  Oliver Kolundžija Rainbird

  Na početku sam mislio da pesma „J’ai Cherché“ nije loša, ali nakon slušanja kompozicije nekoliko puta, refren mi je ostao u glavi. Pesma je lepa i mislim da će se Francuska dobro plasirati.

  4,00 / 5,00
 • icon

  Stefan Resimić

  Čak se i Francuska odlučila poslati pevača koji će pevati i na engleskom. Mislim da su željni da se vrate na stare staze uspeha, pa su prihvatili realnost da pesme na engleskom bolje prolaze kod publike. Vrlo pristojna pesma, koja će se, verujem, rado slušati u Euroklubu.

  4,00 / 5,00
 • icon

  Saša Blagojević

  Ovo je izgleda svačiji favorit, ali favoriti često umeju da posrnu. Dopada mi se pesma i ne bi mi smetalo da pobedi. Ostaće svakako jedna od glavnih hitova ove 2016.

  5,00 / 5,00

Tim poznatih

Prosečna ocena:4,83

Tim Evropesma.org

Prosečna ocena:4,15

To bi bilo sve što se tiče komentarisanja 42 ovogodišnje pesme. Za par sati objavićemo konačan poredak!